r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Sally konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta Sally konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 448 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.1 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A mazsolát 1 dl rumba beáztatjuk!
  2. Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, aztán a sárgáját az összes cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáöntjük a kevés vizet! Erre rászitáljuk a lisztet a sütőporral, és összekeverejük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk.
  3. Kerek formára vágott, sütőpapírral kibélelt kapcsos, nagy tortaformába öntjük! Előmelegített sütőben 20 perc alatt kb. 170-180 fokon lassan megsütjük. Tűpróbát végezzünk rajta, mielőtt kivesszük a sütőből! Kihűtjük, és 3 részre elvágjuk!
  4. Krém: Felverjük a tejszínhabota habfixálóval! Hűtőbe tesszük!
  5. A zselatint elkészítjük: 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, majd felforraljuk! Ez kész, és félrerakjuk hűlni! NE DERMEDJEN MEG!
  6. A pudingport elkeverjük először kevés tejjel, majd felöntjük az összes tejjel, és sűrű pudingot főzünk belőle. Elzárjuk a gázt, és belerakjuk a cukrot, a mazsolát a rummal együtt! Vízfürdőbe tesszük, kavargatjuk, kihűtjük, és beleöntjük a vanília aroma több mint a felét és a kihűlt, de még meg nem szilárdult zselatint.
  7. Utána jöhet hozzá a tejszín, szépen elkeverjük benne. Ilyenkor kicsit hígabb lesz, de meg fog szilárdulni!
  8. A tortaformát elővesszük (kapcsoljuk vissza az oldalát), belerakjuk az alsó lapot, csöpögtetünk még rá kis vanília aromát, majd megkenjük a krém felével. Következő lap, locsolás, krém, majd lap!
  9. Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egész éjszakára!
  10. Díszítés: A habhoz adjunk egy kis rumot, és a habfixálót verjük fel, majdkenjük el a tortán, végülszórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölccsel! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 25904
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra a pasimnak: gyerekeim apja és a férjem immár 11 éve! Boldog szülinapot!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek