Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Nikitől

Orosz krémtorta Nikitől
Orosz krémtorta Nikitől
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettük volna meglepni apum unokahugát születésnapjára, és kérdeztük, milyen tortát szeret, tudtuk, hogy a dobosat igen, de ekkor még nem volt dobos torta receptem.:) Meg már amúgy is megrendelték neki, így minek még egy dobos. :) Így hát addig kutakodtam az interneten, míg rá nem találtam erre a receptre.:) Remélem ízlik majd mindenkinek. :)  További képek itt:

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel, és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és 3 dl tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket (vagy a krémbe keverjük).
  4. A piskótát háromba vágjuk, majd megkenjük a lapokat, vigyázzunk arra, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kevés.:)
  5. Miután megtöltöttük a lapokat, utána feldíszítjük a tortát. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 224
elküldve: 5
receptkönyvben: 86
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás-pudingos torta, krémes torta, tejszíne-rumos torta mazsolával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2012-04-26 01:58

Nekem is nagyon tetszik! imadom az oroszkrem tortat, de idaig csak egy receptet talaltam (Horvath Ilonae), ami nem pudingporos, de a tied meg sokkal szimpatikusabb. Mar csak alkalomra kell varni, hogy elkeszithessem..:-)

Nike23
Nikolett / Nike23 Thu, 2012-04-26 09:14

Szia!Én is nagyon sokat kutattam az interneten hogy találjak egy olyan receptet ami nem pudingos!nagyon nehezen de meglett az eredménye!És nem bántam meg eszméletlen finom volt:)
Remélem minél előbb lesz rá alkalom hogy elkészítsd!

1848
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 12 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 5 db
cukor 25 dkg
tej 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 20 g
habtejszín 9 dl
mazsola 10 dkg
rumaroma 10 ml