r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta izzi konyhájából

NS
Orosz krémtorta izzi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

358
Kalória
8.4g
Fehérje
38.5g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
59.6g
Víz
175.5g
Koleszterin
687.3mg
Élelmi rost
24g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    461.8 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    715.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 4326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük.
  2. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  4. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
  5. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  7. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tej, a cukrok és a pudingpor felhasználásával pudingot főzünk, majd belekeverjük a vanília aromát. Hagyjuk kihűlni.
  8. Felverjük a tejszínhabot, 2 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A felvert tejszínhabot összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a reszelt citrom és narancs héjat. Nekem nem volt szükségem zselatinra, de ha a krémünk állaga megkívánja, a zselatinon feltüntetett előírás szerint készítsük el, és keverjük a krémhez. Ez esetben bő fél órára rakjuk a hűtőbe, mielőtt megtöltenénk a tortalapokat.
  9. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük mazsolával vagy kandírozott gyümölccsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő, volt ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek