Oroszkrém torta 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Risi

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
8g tojássárgája27 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
42g tej23 kcal
-
6 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
75g növényi tejszín188 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
2g zselatinfix2 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
642
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
96g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
900g növényi tejszín2259 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
20g zselatinfix26 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
7687
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
28.2g növényi tejszín71 kcal
-
3.1g mazsola9 kcal
-
0.3g rum1 kcal
A díszítéshez
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
7.8g habtejszín23 kcal
Összesen
240
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
642
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 148.6 g
Zsír
-
Összesen 351.6 g
-
Telített zsírsav 271 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7532.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 2033 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2730 mg
-
Nátrium 2324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 986.3 g
-
Cukor 700 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 585.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1543 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 514 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 1758 mg
-
Retinol - A vitamin: 1521 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2609 micro
Összesen
7687
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
240
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
9 dl növényi tejszín
A díszítéshez
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
- Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
- A piskótát háromba vágjuk.
- Most következik a torta összeállítása.
- Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
- Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.
- Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.
- Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!
- Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 97939
- Feltöltés dátuma: 2010. december 08.
Ajánló
Kicsit meg kell vele dolgozni, de megéri a végeredmény. Kreativitásunkat kiélhetjük teljesen. :-)
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Risi
32 recept
Egyik barátnőmtől kaptam évekkel ezelőtt a receptet bátyám nagy örömére, mivel ez a kedvenc tortája. Azóta többször elkészítettem már, de mindig kicsit máshogy sikerül függően a tejszínhabtól. Szerintem nagyon finom a krém benne. A készítésről kép itt látható.
Hozzászólások (31)
H?, ez nagyon szép! Azt nem mondom, hogy meg fogom csinálni, mert nincs türelmem az ilyen kissé macerás sütikhez, de olyan nagyon szívesen belekóstolnék, de annyira nagyon! Hmm... :-)
No vééégre! Több oroszkrém torta recept van fenn ezen az oldalon, de mindegyik bolti vaníliás pudinggal készül, aminek aztán tényleg semmi de semmi köze sincs az eredeti oroszkrém tortához.. Ennek a krémje viszont úgy készül, ahogy a nagy könyvben meg van írva, én is mindig így készítem. Össze sem lehet hasonlítani a két ízvilágot.. :-)
Szia Tmea! Nagyon köszönöm kedves hozzászólásodat és ne félj megcsinálni, nem annyira macerás. Az érzékeny pontja szerintem, hogy ki birod-e borítani. :-) Bátran fogj hozzá, sikerülni fog! :-) No és az íze.... hmmm Risi
Kedves Kooperatív Pufi! Köszönöm hozzászólásodat! Tényleg nagyon finom a krém a tortában! :-) Risi
Maximalisan egyetertek!! Mostanaban az osszes sutikrem leredukalodott pudingfozesre. Koszi szepen, azt hiszem, ez lesz a karacsonyi desszert.
Kedves Boribon! Köszönöm! Remélem sikerült elkészíteni! Már, ha az oroszkrém torta mellett döntöttél karácsonykor....
...meg a mascarponéra...nekem meg attól van herótom; ha már meglátom a hozzávalók közt a mascarponét, a hideg ráz t?le, mintha minden sütibe valami kényszer hatására kötelez? lenne beletenni azt a nyavalyát. :-)
Most morzsolom a kezem a süt?m el?tt,remélem sikerülni fog. Köszönöm a receptet. Kellemes ünnepet kívánok.
Kedves Váradi Hani! Igazán nincs mit a receptet! Megtisztel?, hogy elkészíted! Remélem jól sikerült a torta! Ne haragudj, de csak most olvastam! Utólag is Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok! Örülnék, ha beszámolnál, hogy sikerült! :-)
A piskóta tészta tökéletes torta alap lett :-) Köszi!
Kedves Werdi! Ennek nagyon örülök!!!!! :-)) Köszi, hogy kipróbáltad!
Tegnap megcsináltam, igazán egyszer? volt. Lábas helyett én 26-os kapcsos formát használtam, így nem okozott gondot a kiborítás sem. Nagyon szeretjük az oroszkrémet, ezt most próbának szántam a majdani szülinapi el?tt. Kicsit tejszínesnek érzem, ezért legközelebb kevesebb tejszínnel, és több tojássárgával fogom készíteni. Ezt leszámítva tökéletes az állaga is, köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet!
Kedves Suvkat! Köszönöm! Tényleg nem bonyolult megcsinálni... jó ötlet a kapcsos forma! Köszi! Egészségetekre!
valószín? h nem sokára én is megcsinálom, csak nem növényi tejszínnel. Mert én meg azt nem díjazom :S De nagyon tetszik maga az elkészítés! :))
Köszi Swampi! Ahogy Neked a legjobb úgy készítsd el! Jó munkát! Risi
Kedves Risi! Nagyon köszönöm, így utólag el se hiszem milyen egyszer? ez a recept, és valami isteni finom lett! :) A legnagyobb fazekam a tésztaf?z? volt, aminek nagyon magas a fala, ezért nagyon féltem hogy jön ki bel?le, de olyan gyönyör? lett, hogy bizonygatnom kellett, hogy nem cukiban vettem. :D Mégegyszer köszönöm! Enik?
Kedves Enik?! Ügyes vagy nagyon, gratulálok! Köszi, hogy elkészítetted, örülök!!! Tényleg csak els?re t?nik bonyolultnak... :-) Risi
Szia! Rengeteg tortát sütöttem már, de valahogy a piskóta készítése nem az er?sségem...:( vagy összeesik, vagy nagyon pici lesz, amit még 2-be se lehet vágni..és még sorolhatnám! Mit nem csinálok jól, vagy mi a baj? Pár tanáccsal el tudnál látni, hogy most hétvégére a Húgom és az Anyukám szülinapjára el tudjam készíteni? El?re is nagyon köszönöm: Vandus :)
Kedves Vandus! Ne haragudj, de csak ma jutottam gép közelbe sajnos, így valószín? már elkészítetted a szülinapi tortát! Bízom benne, hogy a tanácsaim nélkül is tökéletesen sikerült megsütni.. :-)) Risi
SZIA RISI! A férjem szülinapjára készítettem el a tortát,mert ez a kedvence.Hát nagy volt a meglep?dés,azt mondták a cukrászdában sem tudják ennél finomabbra elkészíteni.Én is a tortaformában sütöttem,jó ötlet volt.Nagyon hamar elkészültem vele,nincs túlbonyolítva.Köszönöm a jó receptet.Szép hétvégét mindenkinek.Szia.Gabi
Szia Gabi! Boldog szülinapot a férjednek! Gratulálok az elkészítéshez! Örülök, hogy az én receptemre esett a választásod! :-) Tényleg nagyon finom, nálunk is nagy kedvenc, f?leg a bátyámé! :-) Szép hetet! Risi
Szia! Azt még hagy kérdezzem már meg, hogy csak habtejszín kell bele? A krémbe nem jó f?z?tejszín is? Mert véletlenül azt vettem, és kíváncsi vagyok, hogy elrontja-e..vagy mi lesz??? :S És amúgy nem sütöttem meg akkor, mert a piskótában sem vagyok biztos :) NA mind1, azért nem vagyok olyan elveszett, mert rengeteget sütök, de azért ebbe sok tejszín meg minden kell :) Kérlek segíts! Köszi!! :D
Kedves Vandus! F?z?tejszínnel nem próbáltam, de szerintem azt nem lehet felverni habbá... szerintem vegyél habtejszínt, ne kockáztass. Ne félj t?le! Csak bátran!! A piskóta is sikerülni fog! Sok sikert! Risi
Kedves Risi! Kicsit megvagyok illet?dve, mert a krémem nagyon nagyon folyós lett. Kicsit langyos volt még, mikor a habtejszínnel összekevertem a tojásos masszát, és sajnos azt sem tudom, az egy csomag zselatin mit takar. Mert van ugyebár több kiszerelésben. Nekem nagy csomag (25 gramm) volt itthon, de nem mertem az egészet belerakni, csak úgy a 3/4-t kb, ígyis nagyon érezni a krém ízén. =( Jó sok mazsolát is raktam bele. És sajnos nincs egy egész éjszakája, hogy álljon, csak egy 4-5 órája. Elég lesz az neki? Nagyon remélem, hogy nem marad folyós és kitudom majd szedni az edényb?l. Egyébként nagyon magas lett nekem, kicsit vaskosak a piskóták. =)