r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Oroszkrém torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 642 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7687 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 642 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2033 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2730 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986.3 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 7687 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
  3. A piskótát háromba vágjuk.
  4. Most következik a torta összeállítása.
  5. Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
  6. Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.
  7. Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.
  8. Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!
  9. Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 97939
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Kicsit meg kell vele dolgozni, de megéri a végeredmény. Kreativitásunkat kiélhetjük teljesen. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik barátnőmtől kaptam évekkel ezelőtt a receptet bátyám nagy örömére, mivel ez a kedvenc tortája. Azóta többször elkészítettem már, de mindig kicsit máshogy sikerül függően a tejszínhabtól. Szerintem nagyon finom a krém benne. A készítésről kép itt látható.

Hozzászólások (31)

Tmea

H?, ez nagyon szép! Azt nem mondom, hogy meg fogom csinálni, mert nincs türelmem az ilyen kissé macerás sütikhez, de olyan nagyon szívesen belekóstolnék, de annyira nagyon! Hmm... :-)

Törölt felhasználó

No vééégre! Több oroszkrém torta recept van fenn ezen az oldalon, de mindegyik bolti vaníliás pudinggal készül, aminek aztán tényleg semmi de semmi köze sincs az eredeti oroszkrém tortához.. Ennek a krémje viszont úgy készül, ahogy a nagy könyvben meg van írva, én is mindig így készítem. Össze sem lehet hasonlítani a két ízvilágot.. :-)

Risi

Szia Tmea! Nagyon köszönöm kedves hozzászólásodat és ne félj megcsinálni, nem annyira macerás. Az érzékeny pontja szerintem, hogy ki birod-e borítani. :-) Bátran fogj hozzá, sikerülni fog! :-) No és az íze.... hmmm Risi

Risi

Kedves Kooperatív Pufi! Köszönöm hozzászólásodat! Tényleg nagyon finom a krém a tortában! :-) Risi

Boribon

Maximalisan egyetertek!! Mostanaban az osszes sutikrem leredukalodott pudingfozesre. Koszi szepen, azt hiszem, ez lesz a karacsonyi desszert.

Risi

Kedves Boribon! Köszönöm! Remélem sikerült elkészíteni! Már, ha az oroszkrém torta mellett döntöttél karácsonykor....

Tmea

...meg a mascarponéra...nekem meg attól van herótom; ha már meglátom a hozzávalók közt a mascarponét, a hideg ráz t?le, mintha minden sütibe valami kényszer hatására kötelez? lenne beletenni azt a nyavalyát. :-)

Törölt felhasználó

Most morzsolom a kezem a süt?m el?tt,remélem sikerülni fog. Köszönöm a receptet. Kellemes ünnepet kívánok.

Risi

Kedves Váradi Hani! Igazán nincs mit a receptet! Megtisztel?, hogy elkészíted! Remélem jól sikerült a torta! Ne haragudj, de csak most olvastam! Utólag is Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok! Örülnék, ha beszámolnál, hogy sikerült! :-)

Törölt felhasználó

A piskóta tészta tökéletes torta alap lett :-) Köszi!

Risi

Kedves Werdi! Ennek nagyon örülök!!!!! :-)) Köszi, hogy kipróbáltad!

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam, igazán egyszer? volt. Lábas helyett én 26-os kapcsos formát használtam, így nem okozott gondot a kiborítás sem. Nagyon szeretjük az oroszkrémet, ezt most próbának szántam a majdani szülinapi el?tt. Kicsit tejszínesnek érzem, ezért legközelebb kevesebb tejszínnel, és több tojássárgával fogom készíteni. Ezt leszámítva tökéletes az állaga is, köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet!

Risi

Kedves Suvkat! Köszönöm! Tényleg nem bonyolult megcsinálni... jó ötlet a kapcsos forma! Köszi! Egészségetekre!

Swampy

valószín? h nem sokára én is megcsinálom, csak nem növényi tejszínnel. Mert én meg azt nem díjazom :S De nagyon tetszik maga az elkészítés! :))

Risi

Köszi Swampi! Ahogy Neked a legjobb úgy készítsd el! Jó munkát! Risi

Törölt felhasználó

Kedves Risi! Nagyon köszönöm, így utólag el se hiszem milyen egyszer? ez a recept, és valami isteni finom lett! :) A legnagyobb fazekam a tésztaf?z? volt, aminek nagyon magas a fala, ezért nagyon féltem hogy jön ki bel?le, de olyan gyönyör? lett, hogy bizonygatnom kellett, hogy nem cukiban vettem. :D Mégegyszer köszönöm! Enik?

Risi

Kedves Enik?! Ügyes vagy nagyon, gratulálok! Köszi, hogy elkészítetted, örülök!!! Tényleg csak els?re t?nik bonyolultnak... :-) Risi

Törölt felhasználó

Szia! Rengeteg tortát sütöttem már, de valahogy a piskóta készítése nem az er?sségem...:( vagy összeesik, vagy nagyon pici lesz, amit még 2-be se lehet vágni..és még sorolhatnám! Mit nem csinálok jól, vagy mi a baj? Pár tanáccsal el tudnál látni, hogy most hétvégére a Húgom és az Anyukám szülinapjára el tudjam készíteni? El?re is nagyon köszönöm: Vandus :)

Risi

Kedves Vandus! Ne haragudj, de csak ma jutottam gép közelbe sajnos, így valószín? már elkészítetted a szülinapi tortát! Bízom benne, hogy a tanácsaim nélkül is tökéletesen sikerült megsütni.. :-)) Risi

Törölt felhasználó

SZIA RISI! A férjem szülinapjára készítettem el a tortát,mert ez a kedvence.Hát nagy volt a meglep?dés,azt mondták a cukrászdában sem tudják ennél finomabbra elkészíteni.Én is a tortaformában sütöttem,jó ötlet volt.Nagyon hamar elkészültem vele,nincs túlbonyolítva.Köszönöm a jó receptet.Szép hétvégét mindenkinek.Szia.Gabi

Risi

Szia Gabi! Boldog szülinapot a férjednek! Gratulálok az elkészítéshez! Örülök, hogy az én receptemre esett a választásod! :-) Tényleg nagyon finom, nálunk is nagy kedvenc, f?leg a bátyámé! :-) Szép hetet! Risi

Törölt felhasználó

Szia! Azt még hagy kérdezzem már meg, hogy csak habtejszín kell bele? A krémbe nem jó f?z?tejszín is? Mert véletlenül azt vettem, és kíváncsi vagyok, hogy elrontja-e..vagy mi lesz??? :S És amúgy nem sütöttem meg akkor, mert a piskótában sem vagyok biztos :) NA mind1, azért nem vagyok olyan elveszett, mert rengeteget sütök, de azért ebbe sok tejszín meg minden kell :) Kérlek segíts! Köszi!! :D

Risi

Kedves Vandus! F?z?tejszínnel nem próbáltam, de szerintem azt nem lehet felverni habbá... szerintem vegyél habtejszínt, ne kockáztass. Ne félj t?le! Csak bátran!! A piskóta is sikerülni fog! Sok sikert! Risi

Törölt felhasználó

Kedves Risi! Kicsit megvagyok illet?dve, mert a krémem nagyon nagyon folyós lett. Kicsit langyos volt még, mikor a habtejszínnel összekevertem a tojásos masszát, és sajnos azt sem tudom, az egy csomag zselatin mit takar. Mert van ugyebár több kiszerelésben. Nekem nagy csomag (25 gramm) volt itthon, de nem mertem az egészet belerakni, csak úgy a 3/4-t kb, ígyis nagyon érezni a krém ízén. =( Jó sok mazsolát is raktam bele. És sajnos nincs egy egész éjszakája, hogy álljon, csak egy 4-5 órája. Elég lesz az neki? Nagyon remélem, hogy nem marad folyós és kitudom majd szedni az edényb?l. Egyébként nagyon magas lett nekem, kicsit vaskosak a piskóták. =)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek