r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Rózsa módra

NS
Orosz krémtorta Rózsa módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

697
Kalória
8g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
84.3g
Víz
207.2g
Koleszterin
687.3mg
Élelmi rost
28.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 8370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    622.5 g
  • Telített zsírsav
    290 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6761.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2663 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1011.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5666 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 8370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Pillekönnyű tészta (normál kerek formához):
  2. 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot robotgépben felverünk (hagyjuk pörögni akár 15 percig is). Akkor van kész, amikor már teljesen kifehéredett, és ha ütögetjük a tál szélét, kongó hangot ad.
  3. Amíg pörög, másik kis tálban 2,5 evőkanál lisztet, 1,5 evőkanál étkezési keményítőt, 1/2 csomag sütőport elkeverünk. Ennek kb. felét lazán hozzáforgatjuk a tojáshoz, majd óvatosan a többi lisztet is.
  4. A lényeg, hogy hideg villanysütőbe tesszük, a sütőt ekkor kapcsoljuk be, és megsütjük a tésztát. Ekkor hústűvel próbát teszünk (én már a tenyeremmel szoktam óvatosan a sütőbe nyúlni, ráteszem a tészta tetejére, és ha rugalmas, akkor kész van).
  5. Ahogy kivesszük a sütőből, azonnal magas rácsra tesszük, hogy jól hűljön ki alul-felül, így nem lesz "szalonnás". Ha kihűlt, éles késsel 3 részre vágjuk.
  6. Krém:
  7. 1 liter tejet felforralunk. 4 vaníliás pudingot, 1 vaníliás cukrot, 2 tojássárgáját, 7-8 evőkanál cukrot kevés tejjel elkeverünk, és a felforrt tejhez öntjük, sűrűre felfőzzük.
  8. Rumba áztatott mazsolát teszünk bele, elkeverjük, kihűtjük. Ha már hideg, kevés rumaromát (3 kávéskanál) és 1 puha margarinkockát teszünk bele, majd robotgéppel jó habosra verjük.
  9. A lapokat megtöltjük. Az alsó lapot egy lapos tálcára helyezzük. Segítségképpen a tortaforma gyűrűjét az alsó lap köré tesszük. A lapot meglocsoljuk rumaromával (lecsípjük a tetejét, és berácsozzuk a lapot), erre jön 1/3 krém, következő lap, rács, 1/3 krém, következő lap.
  10. Hagyjuk hűtőben picikét pihenni. Kivesszük, leszedjük a gyűrűt. A maradék krémmel bekenjük a tetejét és az oldalát, irány vissza a hűtőbe. Ezt a műveletet el lehet végezni előző nap is, és másnap csak díszíteni kell. A hűtőből kivett tortát tortapapírral bélelt tálcára átemeljük széles kés és lapátka segítségével, és jöhet a tejszínhab, meg a határtalan képzelet.
  11. Tejszínhab:
  12. Én 1,2 liter tejszínt (4 cs) szoktam ehhez az adaghoz használni. 2 csomag tejszínt verjünk fel először, amihez 1 evőkanál porcukrot teszünk, beindítjuk a robotgépet, és amikor kezd sűrűsödni, beleszórunk 4 csomag habfixálót. Figyelni kell, nehogy túlverjük, mert édes vaj lesz belőle, és az nem lesz jó.
  13. Ha felverődött a hab, díszítő zsákba átszedjük, és feldíszítjük a tortát. (Eredetileg mazsolával díszítettem, úgy is nagyon szép, de már vannak helyes ezüst, arany gyöngyöcskék, ami igazán ünnepélyessé teszi.)
  14. Ha eddig eljutottunk, már olyan isteni illat lesz a konyhában, lakásban, hűtőben, hogy csak na! (Én nagyon szeretem, mert nem émelyítő édes, és nagyon-nagyon finom!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az első tortám, amit először alkottam még gyerekként. A fortélyokat a Mamám tanította, később alakítottam át az azóta újként megjelenő alapanyagokhoz, mint pl. habfixáló, stb. Nagyon finom, nem émelygős édes, az elkészítése sem ördöngősség. Mindenkinek küldöm szeretettel!

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek