Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves füstölt hússal és csipetkével

Bableves füstölt hússal és csipetkével
Bableves füstölt hússal és csipetkével
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves mindig jól esik, főleg ha telt ízű, tartalmas és laktató, márpedig a bableves egy igazi nagyágyú. A húsvéti sonka főzőlevét, ennél az ételnél érdemes felhasználni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat készítsük elő, a zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti méretre. A füstölt húst vágjuk kockákra, a kolbászt szeleteljük vastagabb karikákra.
  2. Tegyük a tűzre, egy nagyobb lábosba a babot. Adjuk hozzá a kockára vágott füstölt húst, zöldségeket, öntsük fel bő vízzel. Nagyjából két óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ez idő alatt készítsük el a csipetkét.
  3. Egy tojást, pici sóval verjünk fel, adjunk hozzá, annyi lisztet, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Néhány perc gyúrás után, csipkedjük apró darabkákra, és bő vízben főzzük ki.
  4. Ha a bab megpuhult, tegyük bele a kolbászt és készítsük el a rántást is. Két evőkanál zsiradékot forrósítsunk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, öntsük fel két deci vízzel és csurgassuk a levesbe az elkészült rántást. Tegyük a levesbe az összezúzott fokhagymát, rotyogtassuk még 10 percig.
  5. Tálalásnál tejfölt, csípős paprika karikákat, csipetkét és kenyeret tegyünk mellé, így mindenki válogathat kedve szerint.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilalicsi

Mióta szakács: 2017.02.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves csipetkével, füstölt csülkös bableves, bableves füstölt hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1005
fejtett bab 40 dkg
füstölt tarja 30 dkg
parasztkolbász 30 dkg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
lestyán 2 szál
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 csapott ek
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db