r
Nosalty Logó

Bableves füstölt hússal és csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lilalicsi
Bableves füstölt hússal és csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1005 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4022 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    2534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3128 micro
  • β-karotin
    8125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 1005 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14404.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    10135 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3229 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1891 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12514 micro
  • β-karotin
    32501 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3827 micro
Összesen 4022 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat készítsük elő, a zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti méretre. A füstölt húst vágjuk kockákra, a kolbászt szeleteljük vastagabb karikákra.
  2. Tegyük a tűzre, egy nagyobb lábosba a babot. Adjuk hozzá a kockára vágott füstölt húst, zöldségeket, öntsük fel bő vízzel. Nagyjából két óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ez idő alatt készítsük el a csipetkét.
  3. Egy tojást, pici sóval verjünk fel, adjunk hozzá, annyi lisztet, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Néhány perc gyúrás után, csipkedjük apró darabkákra, és bő vízben főzzük ki.
  4. Ha a bab megpuhult, tegyük bele a kolbászt és készítsük el a rántást is. Két evőkanál zsiradékot forrósítsunk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, öntsük fel két deci vízzel és csurgassuk a levesbe az elkészült rántást. Tegyük a levesbe az összezúzott fokhagymát, rotyogtassuk még 10 percig.
  5. Tálalásnál tejfölt, csípős paprika karikákat, csipetkét és kenyeret tegyünk mellé, így mindenki válogathat kedve szerint.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 7341
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bableves füstölt hússal és csipetkével
Lilalicsi 22 recept

A leves mindig jól esik, főleg ha telt ízű, tartalmas és laktató, márpedig a bableves egy igazi nagyágyú. A húsvéti sonka főzőlevét, ennél az ételnél érdemes felhasználni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek