r
Nosalty Logó

Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével

Pancsika
Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

1000
Kalória
105.1g
Fehérje
28.1g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
560.1g
Víz
379.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 3995 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    420.2 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9447.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    600 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    5136 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 3995 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Sertésszűz

  1. Megmossuk a húst, megtisztítjuk a fokhagymát. A különböző borsokat egy borsőrlőbe helyezzük.
  2. Megsózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát, a fokhagymagerezdeket vékony lapokra vágjuk, a hús egyik oldalát befedjük vele.
  3. A húst a baconszeletekkel szépen körbetekerjük, hogy a hús ne látszódjon ki alóla, majd tepsibe helyezzük (sütőpapírra), aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne tudjon elpárologni.)
  4. 180 fokon körülbelül 2,5 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha szükséges, akkor a húst egy picit grillezzük, hogy szép piros legyen. Közben a szafttal locsolgassuk.

Édesburgonyás burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk a burgonyát, édesburgonyát, és kevés vízzel és sóval feltesszük főni.
  2. Ha puhára főtt, akkor a megmaradt főzővízzel és a vajjal szétturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígítjuk, majd hozzátesszük a sót, borsot, és felforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy igazán gyorsan előkészíthető kiváló vasárnapi, ünnepi fogás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...