r
Nosalty Logó

Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével

Pancsika
Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

1000
Kalória
105.1g
Fehérje
28.1g
Szénhidrátok
49.2g
Zsír
560.1g
Víz
379.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 3995 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    420.2 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9447.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    600 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    5136 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 3995 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Sertésszűz

  1. Megmossuk a húst, megtisztítjuk a fokhagymát. A különböző borsokat egy borsőrlőbe helyezzük.
  2. Megsózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát, a fokhagymagerezdeket vékony lapokra vágjuk, a hús egyik oldalát befedjük vele.
  3. A húst a baconszeletekkel szépen körbetekerjük, hogy a hús ne látszódjon ki alóla, majd tepsibe helyezzük (sütőpapírra), aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne tudjon elpárologni.)
  4. 180 fokon körülbelül 2,5 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha szükséges, akkor a húst egy picit grillezzük, hogy szép piros legyen. Közben a szafttal locsolgassuk.

Édesburgonyás burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk a burgonyát, édesburgonyát, és kevés vízzel és sóval feltesszük főni.
  2. Ha puhára főtt, akkor a megmaradt főzővízzel és a vajjal szétturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígítjuk, majd hozzátesszük a sót, borsot, és felforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy igazán gyorsan előkészíthető kiváló vasárnapi, ünnepi fogás.

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...