r
Nosalty Logó

Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel

Dacota
Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

1370
Kalória
48.8g
Fehérje
47.6g
Szénhidrát
109.6g
Zsír
427.2g
Víz
224.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 8216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    3091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3454 micro
Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    293.1 g

Zsír

  • Összesen
    657.5 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    303 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13300.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    3760 mg
  • Nátrium
    7102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1781 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    1357 micro
  • K vitamin:
    1581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5034 micro
  • β-karotin
    18545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    20721 micro
Összesen 8216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A sülthöz

  1. A húst, ha nagyobb darab, kettőbe vágjuk, és egy jó nehéz serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk.
  2. Ha már szép karamellszínű kérge van minden irányból, kivesszük.
  3. A répát megpucoljuk, négybe vágjuk, a hagymát szintén, majd az is négybe-hatba vágjuk.
  4. A zöldségek kerülnek alulra, utána a sóval-borssal bedörzsölt hús, majd a csokor jól megkötözött kakukkfű, és már kanalazhatjuk is mellé a kiló zsírt.
  5. Mehet a sütőbe 150 fokra, kb két órára.

A krumplihoz

  1. Ha a hús már nagyjábók lész van, akkor kikanalazunk azsírjából kb 8 evőkanálnyit, tepisbe tesszük, és rátesszük a vékony karikára vágott krumplikat. Sózzuk, és mehet a sütőbe 200 fokra, a hús mellé.

A zöldekhez

  1. A medvahagymár és a mángoldot megmossuk, lecsöpögetetjük. Mi használtunk egy nagy adag mustárlevelet is, de mivel ezt elég nehéz beszerezni, kihagyható.
  2. A szójaszószt, az ecetet a lime levét, a vizet és a cukrot elkeverjük. Beletesszük az apróra vágott új fokhagymát, és elkeverjük, majd a megpárolt zöldekkel összekeverjük.
  3. Párolóba tesszük, és 5 perc alatt harsanósra pároljuk őket. Ha nincs pároló, akkor lobogó víz felé teszünk egy szűrőt, és úgy készítjük el.
  4. A húst kivesszük a zsírból, 10 perect pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, és a krumplival, zöldekkel együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lassan sült malac, roppanós krumplival, omlós hagymával és harsanó tavaszi zöldekkel...maga a mennyország! További sztori a blogon.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...