r
Nosalty Logó

Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 8216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    3091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3454 micro
Összesen 1370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    293.1 g

Zsír

  • Összesen
    657.5 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    303 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13300.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    3760 mg
  • Nátrium
    7102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1781 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    1357 micro
  • K vitamin:
    1581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5034 micro
  • β-karotin
    18545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    20721 micro
Összesen 8216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Elkészítés

A sülthöz

  1. A húst, ha nagyobb darab, kettőbe vágjuk, és egy jó nehéz serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk.
  2. Ha már szép karamellszínű kérge van minden irányból, kivesszük.
  3. A répát megpucoljuk, négybe vágjuk, a hagymát szintén, majd az is négybe-hatba vágjuk.
  4. A zöldségek kerülnek alulra, utána a sóval-borssal bedörzsölt hús, majd a csokor jól megkötözött kakukkfű, és már kanalazhatjuk is mellé a kiló zsírt.
  5. Mehet a sütőbe 150 fokra, kb két órára.

A krumplihoz

  1. Ha a hús már nagyjábók lész van, akkor kikanalazunk azsírjából kb 8 evőkanálnyit, tepisbe tesszük, és rátesszük a vékony karikára vágott krumplikat. Sózzuk, és mehet a sütőbe 200 fokra, a hús mellé.

A zöldekhez

  1. A medvahagymár és a mángoldot megmossuk, lecsöpögetetjük. Mi használtunk egy nagy adag mustárlevelet is, de mivel ezt elég nehéz beszerezni, kihagyható.
  2. A szójaszószt, az ecetet a lime levét, a vizet és a cukrot elkeverjük. Beletesszük az apróra vágott új fokhagymát, és elkeverjük, majd a megpárolt zöldekkel összekeverjük.
  3. Párolóba tesszük, és 5 perc alatt harsanósra pároljuk őket. Ha nincs pároló, akkor lobogó víz felé teszünk egy szűrőt, és úgy készítjük el.
  4. A húst kivesszük a zsírból, 10 perect pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, és a krumplival, zöldekkel együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13393
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 12.

Ajánló

Cider. Savanykás, friss, üdítő, francia cider, nem a cukros-borzalmas bolti verzió!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan sült malac, roppanós krumplival, omlós hagymával és harsanó tavaszi zöldekkel...maga a mennyország! További sztori a blogon.

Hozzávalók

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...