Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel

Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel
Omlós sertéssült roppanós krumplival és tavaszi zöldekkel
190 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan sült malac, roppanós krumplival, omlós hagymával és harsanó tavaszi zöldekkel...maga a mennyország! További sztori a blogon.

hozzávalók / 6 adag

A sülthöz

A krumplihoz

A zöldekhez

Sütőzsiradék

A sülthöz
A krumplihoz

ajánlat

Cider. Savanykás, friss, üdítő, francia cider, nem a cukros-borzalmas bolti verzió!

Szólj hozzá!

elkészítés

A sülthöz

  1. A húst, ha nagyobb darab, kettőbe vágjuk, és egy jó nehéz serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk.
  2. Ha már szép karamellszínű kérge van minden irányból, kivesszük.
  3. A répát megpucoljuk, négybe vágjuk, a hagymát szintén, majd az is négybe-hatba vágjuk.
  4. A zöldségek kerülnek alulra, utána a sóval-borssal bedörzsölt hús, majd a csokor jól megkötözött kakukkfű, és már kanalazhatjuk is mellé a kiló zsírt.
  5. Mehet a sütőbe 150 fokra, kb két órára.

A krumplihoz

  1. Ha a hús már nagyjábók lész van, akkor kikanalazunk azsírjából kb 8 evőkanálnyit, tepisbe tesszük, és rátesszük a vékony karikára vágott krumplikat. Sózzuk, és mehet a sütőbe 200 fokra, a hús mellé.

A zöldekhez

  1. A medvahagymár és a mángoldot megmossuk, lecsöpögetetjük. Mi használtunk egy nagy adag mustárlevelet is, de mivel ezt elég nehéz beszerezni, kihagyható.
  2. A szójaszószt, az ecetet a lime levét, a vizet és a cukrot elkeverjük. Beletesszük az apróra vágott új fokhagymát, és elkeverjük, majd a megpárolt zöldekkel összekeverjük.
  3. Párolóba tesszük, és 5 perc alatt harsanósra pároljuk őket. Ha nincs pároló, akkor lobogó víz felé teszünk egy szűrőt, és úgy készítjük el.
  4. A húst kivesszük a zsírból, 10 perect pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, és a krumplival, zöldekkel együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 118
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

omlós malacsült, omlós malacsült krumplival és tavaszi zöldsalátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DMMoni
DMMoni Fri, 2016-04-15 20:24

Bocs,de a krumplihoz miért kell egy kiló zsír, a leírásban 8 evőkanálnyit írtál.

1746
sertéslapocka 1.4 kg
vöröshagyma 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
kakukkfű 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
sertészsír 8 ek
mángold 20 dkg
medvehagyma 1 csokor
fokhagyma 5 közepes fej
szójaszósz 100 ml
limelé 1 lime-ból nyert
rizsecet 6 ek
melaszos nádcukor 2 teáskanál
víz 1 ek