Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás marha

Hagymás marha
Hagymás marha
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom a marhapörkölt, de olyan szép szelet husaim voltak, hogy vétek lett volna összevagdosni. Ez egy egyszerű recept, csak győzzük kivárni, míg omlósra puhul a hús.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát odarakjuk dinsztelődni kevés zsiradék és minimális víz egyvelegére.
  2. Közben a húst befűszerezzük, megkenegetjük fokhagymával, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a mustárral együtt és jól elkeverjük, felöntjük alaplével vagy vízzel, és a hús puhulásáig főzzük, esetleges folyadék utánpótlással. Ügyeljünk rá, hogy kellően sűrű legyen a szaftja. Ha kuktában készítjük, fele idő alatt megpuhul, ám a leve nagyon kis mértékben párolog, úgyhogy ne töltsünk rá sok folyadékot, nehogy túl híg legyen.
  3. Nokedlivel, spagetti tésztával, krumplival, tarhonyával (én így tettem) tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 108
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhapecsenye, marhacomb hagymásan, hagymás marhapecsenye

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-04-26 08:24

Nem szükséges, mivel alacsony lében pároljuk jó sok ideig. De elő is lehet sütni, ha valakinek úgy tetszik. Ez esetben a kiolvadt zsíron pirítanám a hagymát.

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2012-04-26 09:00

Kedves Norbi, mondd csak, marhanyakból is elkészíthető? Köszönöm, Zsuzsa

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-04-26 19:36

Kedves Zsuzsa!

természetesen, csak a nagyobb faggyú darabokat és hártyákat szedd le róla.

Norbi

380
marhahús 50 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
mustár 3 ek
alaplé 2 dl
napraforgó olaj 2 ek