r
Nosalty Logó

Szaftos pecsenye szalonnával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Szaftos pecsenye szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1527 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 306 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    491 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1527 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 158 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiklopfolt karajszeleteket mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd mindegyiknek az egyik oldalát belisztezzük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A lisztes felükkel lefelé ráhelyezzük a hússzeleteket, nagyjából 2 percet sütjük, majd megfordítva ugyanennyit pirítjuk a másik oldalukat is. A serpenyőből kivéve hőálló tálba tesszük őket.
  3. A hússütésből visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkockázott szalonnát, majd amikor már teljesen kiüvegesedett, hozzádobjuk a finomra aprított vöröshagymát is. Pár percet együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a köményt és a fűszerpaprikát, végül felöntjük az alaplével, és összeforraljuk.
  4. A hagymás-szalonnás szaftot a sülthús-szeletek tetejére kanalazzuk. Hozzáadunk egy feldarabolt paprikát, valamint a fokhagymagerezdeket, és alufóliával lefedjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütési idő leteltével a húsokat kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt szaftot pedig fokhagymástul-paprikástul egy magasabb peremű edénybe öntjük. Botturmixszal simára turmixoljuk, majd egy nagyobb szitán átszűrjük.
  6. A hússzeleteket a szafttal alaposan meglocsolva, rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 18286
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szaftos pecsenye tökéletes bizonyítéka annak, hogy egyszerű alapanyagokból is nagyszerű ízeket lehet elővarázsolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek