r
Nosalty Logó

Húsos-gombás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Húsos-gombás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 4067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8297.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1755 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    3180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2061 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 4067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, tojásból, sóból és a vízből kemény tésztát gyúrunk, késhegynyi vastagságúra nyújtjuk.
  2. A raviolikészítő segítségével kiszaggatjuk, majd a maradék tésztát újra összegyúrjuk és megint kiszaggatjuk, ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
  3. Pici olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, jól összepároljuk míg elfő a leve, sóval, borssal ízesítjük és a végén adjuk hozzá az apróra vágott gombát.
  4. A kiszaggatott tésztakorongokat a raviolikészítőbe tesszük és egy kanál darát húsos tölteléket helyezünk a közepére, összenyomjuk, hogy a szélei jól zárjanak. Ha nem sikerül, akkor kézzel jól összenyomkodjuk.
  5. Forrásban lévő, olajos vízben pár perc alatt megfő. Akkor jó, ha a tészta kifehéredik.
  6. Lecsöpögtetjük, majd tejföllel és sajttal még melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27568
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

A töltelék variálása a fantáziánkra van bízva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Mindig is szerettem a tésztaféléket, ezt a tésztát is mirelit formájában fogyasztottuk, de gondoltam megpróbálom magam készíteni friss hozzávalókból. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!