r
Nosalty Logó

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér

Évi néni
Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

254
Kalória
8.7g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
2.7g
Zsír
51.9g
Víz
400mg
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2479 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6009 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    519.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2159 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. Dagasztógép keverőtáljába töltjük a langyos vizet, beleszórunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Ha megkelt, hozzáadjuk az írót, rámérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a fehér balzsamecetet, és 6-7 perc alatt rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  2. Fél órát letakarva pihentetjük. Addig az olajbogyót, aszalt paradicsomot, bazsalikomot felaprítjuk.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig sütjük, míg szép szalmaszínű nem lesz, majd kihűtjük.
  4. A fél órája pihenő tésztát újra átdagasztjuk. A dagasztás vége előtt egy perccel hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. De az is jó, ha a tésztát megszórjuk vele, és addig hajtogatjuk, míg egyenletesen el nem oszlik benne. Újabb fél óráig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztát a kelesztés után tenyérrel szétnyomkodjuk ujjnyi vastagra, majd felcsavarjuk akkorára, amekkora a sütőformánk, belefektetjük. Három metszést ejtünk a kenyér tetején, és újra kelesztjük kb. 20 percig, míg a sütőnk bemelegszik.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, lespricceljük vízzel, majd 5 perc múlva lecsökkentjük 190-200 fokra, és még 25 percig sütjük a kenyeret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15

Valami finom, illatos, ízletes, akár önmagában fogyasztható kenyérre vágytam.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...