Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér
Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom, illatos, ízletes, akár önmagában fogyasztható kenyérre vágytam.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dagasztógép keverőtáljába töltjük a langyos vizet, beleszórunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Ha megkelt, hozzáadjuk az írót, rámérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a fehér balzsamecetet, és 6-7 perc alatt rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  2. Fél órát letakarva pihentetjük. Addig az olajbogyót, aszalt paradicsomot, bazsalikomot felaprítjuk.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig sütjük, míg szép szalmaszínű nem lesz, majd kihűtjük.
  4. A fél órája pihenő tésztát újra átdagasztjuk. A dagasztás vége előtt egy perccel hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. De az is jó, ha a tésztát megszórjuk vele, és addig hajtogatjuk, míg egyenletesen el nem oszlik benne. Újabb fél óráig letakarva pihentetjük.
  5. A tésztát a kelesztés után tenyérrel szétnyomkodjuk ujjnyi vastagra, majd felcsavarjuk akkorára, amekkora a sütőformánk, belefektetjük. Három metszést ejtünk a kenyér tetején, és újra kelesztjük kb. 20 percig, míg a sütőnk bemelegszik.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, lespricceljük vízzel, majd 5 perc múlva lecsökkentjük 190-200 fokra, és még 25 percig sütjük a kenyeret.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Olívás-paradicsomos-hagymás kenyér, olajbogyós kenyér, sült hagymás paradicsomos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

254
víz 2 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 2.5 dkg
író 1 dl
kenyérliszt BL80 60 dkg
1.5 teáskanál
fehér balzsamecet 1 teáskanál
bazsalikom 1 marék
fekete olajbogyó 5 dkg
szárított paradicsom 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek