r
Nosalty Logó

Olívás csirkeserpenyő

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Olívás csirkeserpenyő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3935 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1409 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7871 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    866 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk. A rozmaringot megmossuk, a tüskéket letépkedjük, és egy mozsárban a borssal összezúzzuk. Hozzákeverünk 1 ek olajat, a citrom héját, és sóval ízesítjük. A húst a fűszeres olajjal bekenjük, és kb. 30 percig hagyjuk pácolódni.
  2. A szardellát apróra vágjuk. Az olajbogyót leszűrjük. A paradicsomot kockákra vágjuk.
  3. A megmaradt olajban a húst körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, sűrített paradicsomot és a bort, elkeverjük, és egy tűzálló tálba öntjük. Megszórjuk a paradicsommal, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük.
  4. A szardellát, az olajbogyót és a kapribogyót a csirkéhez adjuk, és további 5 percig sütjük. Sóval fűszerezzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1919
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikánsabb lesz az ételünk, ha a rozmaringgal és a borssal együtt 2 gerezd fokhagymát is összezúzunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek