r
Nosalty Logó

Csípős csirke sárga rizzsel

Nyuszikutya
Csípős csirke sárga rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

451
Kalória
22.2g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
332g
Víz
54.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a rizshez

Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    2787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    996 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra felvágott kaliforniai paprikát, a karikára vágott hegyes erős paprikát, az apróra vágott fokhagymát és a félkarikára szeletelt vöröshagymát. Jól összepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az alaplét, és 15 percig pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fedőt, és a maradék főzőlevet elfőzzük, zsírjára sütjük.

Hozzávalók a rizshez

  1. A rizst az olajban megpirítjuk. A vizet felforraljuk a sóval.
  2. A rizshez hozzáadjuk az őrölt kurkumát , elkeverjük, majd felengedjük a forró vízzel. Takarék lángon fedő alatt puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyon sokszor készítem ezt a csirkét nyári nagy melegben, mert nagyon gyorsan elkészül. Először felteszem a rizst, amíg megpuhul, addigra kész a csirke is :)

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...