Nosalty Logó

Olívabogyós kecskesajt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Olívabogyós kecskesajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fokhagymához

A sajthoz

Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fokhagymához

A sajthoz

Összesen 2159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fokhagymához

A sajthoz

Összesen 218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4626.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 2159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A fokhagymához

A sajthoz

Elkészítés

A fokhagymához

  1. Fokhagyma gerezdeket kevés ecetes, olajos, cukros, sós vízben pár percig főzzük, lehűtjük.
  2. Sajtot kockákra vágjuk.
  3. Sajtot, fűszereket, olívát, fokhagymát rétegesen befőttes üvegbe rakjuk, és gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal, jól összerázzuk,gyakran megforgatjuk, hogy mindenhol érjék a sajtot a fűszerek és az olaj.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1044
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Fokhagymából egyszerre többet is szoktam készíteni, nagyon finom hús mellé, hűtőben sokáig eláll. A sajt is annál jobb, minél tovább áll, és beveszi a fűszeres olaj ízét.

Hozzászólások

pussycat

Szia Helga! Az ecetes fokhagyma nagyon erdekelne. Miutan megfozted a fokhagymat, a leveben kell hagyni es ugy taroljuk a hutoben? Ez nagyon finom lehet! Koszi, Veronika

Helga1

Szia Veronika! Egy kis üvegbe szoktam tenni a megtisztított fokhagymát, majd vizet öntök rá, így tudom, hogy mennyi kell. Utána teszem rá az ecetet, olajat, sót, cukrot. Felforralom a lét, majd bele a fokhagymát. Csak 1-2 percig kell forralni utána visszatöltöm a lével együtt az üvegbe. Leh?tve h?t?ben sokáig eláll. Üdv: Helga

pussycat

Nagyon koszi a valaszt, meg ma elkeszitem:)Udv. Veronika

Hozzávalók

A fokhagymához

A sajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek