r
Nosalty Logó

Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 3509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    347.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6341.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    3174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 3509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük a tisztított hagymát nem túl vékonyan, a fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és felezzük, aztán készítsük elő az összes fűszert.
  2. Készítsük el a tölteléket. Egy közepes piros húsú paprikát, például ramiro vagy kápia paprikát vágjunk apró kockákba. Hasonlóan adjuk hozzá a chilit kockázva. Mehet hozzá egy kis fűszerpaprika, só és bors, valamint egy csepp olaj. Így keverjük össze egy kisebb tálkába az egészet. A sajtokat vágjuk félbe, és ezzel a töltelékkel pakoljuk tele az egyik felüket, majd hajtsuk rá fedőként a másik, üres oldalt.
  3. Egy tiszta, nagyobb csatos üveg aljára kezdjük el bepakolni a hagymakarikákat, csak kb. 4-5-öt, mehet mellé pár szem bors, babérlevél, chilipehely, szegfűbors, borókabogyó és egy kevés friss rozmaring. Erre jöhet egy töltött sajt, majd kevés olaj, hogy még éppen ne lepje el. Így folytassuk az építkezést, amíg tele nem lesz az üveg. Végül a tetejére is tegyünk mindenből bőven, locsoljuk olajjal, és csukjuk be az üveget.
  4. Ha szobahőmérsékleten tartjuk a sajtokat, akkor elég 3 nap nekik. Ha hűtőbe tesszük, abban az esetben érdemes tovább várni, minimum 5 napot, de inkább egy hetet. Ha tovább hagyjuk, abból sem lesz baj, de minden nap figyeljük, és ha kezdene furán zavaros lenni az olaj, akkor gyorsan fogyasszuk el, mielőtt megromlana. Igazából nem is tudom, miért írom ezt le, mert erre nem kerül sor, olyan finom, hogy egyből elfogy ez a kis adagocska! Dobrou chut'! Azaz jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 13109
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 14.

Ajánló

Sörkorcsolyának vagy csak úgy vendégváró falatnak nagyszerű. Tálalj mellé friss vagy pirított bagettet, zsemlét. Egyébként elkészítheted gasztroajándéknak is egy sörkedvelő barátodnak!

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e az az összetéveszthetetlen cseh érzés, amikor egy helyi étteremben – ez nálam Prágában mindig a A kehelyhez Svejk étterem és söröző – a borvirágos orrú pincér hatalmas kriglikkel kacsázik az asztalhoz, aztán rábeszél egy kis sörkorcsolyára is. Ez nem lehet más, mint az ötliteres üvegekben gondosan rétegzett nakládaný hermelín, vagyis a pácolt hermelin.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...