Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos - tonhalas - spenótos tészta

Paradicsomos - tonhalas - spenótos tészta
Paradicsomos - tonhalas - spenótos tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az 1 héttel korábban készült paradicsomos spagettim annyira ízlett, hogy más változatban is kipróbáltam az alapízt. A napokban rá vagyok kattanva a piros ételekre: ezek a vérképzésben játszanak szerepet, különösen a paradicsom, és a spenót. A piros komplementer színe a zöld, vajon miért is került bele ennyi zöld? :) Van egy ősi kínai mondás, az egészségmegőrzés jegyében: egyél sok színt!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én fusilli tésztával fogyasztottam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzervből az olajat a serpenyőbe öntjük, összezúzzuk a fokhagymát, a pórét felkarikázzuk, a kápia paprikát kockázzuk, megsózzuk. Kicsit pároljuk őket, majd kb 2-3 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot (amit én csak szétnyomkodtam, nem szeltem), fűszerezzük.
  2. Amikor már majdem készen vannak a zöldségek, hozzáadjuk a tonhalat, megcukrozzuk.
  3. Beletépkedjük a petrezselymet és a bazsalikomot, a legvégén hozzáadjuk a spenótlevelet.
  4. Ezen utolsó 2 művelet után már csak tényleg rövid ideig főzzük, ugyanis a spenót, és a többi friss zöld értékes anyagai és friss íze így marad meg!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-paradicsomos fusilli spenóttal, parajos-tonhalas tészta paradicsomosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Tue, 2012-01-10 20:00

Ez az etel nem csak szemet gyonyorkodteto, hanem igen izletes is! Kicsit kellett valtoztatnom rajta, mert ugyan szeretjuk a paradicsomos dolgokat, de a gyomrunk maskent velekedik. Hallottam egy trukkot, hogyha sargarepat reszelunk bele, akkor nem olyan savas. Alig varom, hogy hal kedvelo vendegem legyen, mert masni tesztaval batran merem talalni barkinek, olyan mutatos!

318
paradicsom 2 db
sűrített paradicsom 15 dkg
ketchup 1 ek
tonhalkonzerv 160 g
spenót 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd
kápia paprika 0.5 db
póréhagyma 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 9 levél
nádcukor 2 teáskanál