Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos szószban sült tepsis csirke

Olaszos szószban sült tepsis csirke
Olaszos szószban sült tepsis csirke
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története. Valami alternatívát kerestem a rántott csirke és a csirkepörkölt mellett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke darabokat megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ha lehet, egy-két órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  2. A húsokat lisztbe forgatjuk, és a forró zsiradékon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
  3. Ebbe a zsiradékba rakjuk az összevágott hagymát, amit üvegesre dinsztelünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát, az olajbogyót, a kaprit, az összevágott aszalt paradicsomot és a fűszereket. Kicsit átpirítjuk, megkeverjük, majd a paradicsomlével és esetleg egy kevés vízzel felöntjük. Ha esetleg túl savanyú lenne a paradicsom, egy kis cukrot tehetünk bele, és felforraljuk.
  4. A húsokat egy nagyobb magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a paradicsomos ragut, és sütőben hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 60-80 perc alatt készre sütjük. Félidőben megforgatjuk a csirkedarabokat. A végére a paradicsomos szósz besűrűsödik, és nagyon finom. Olasz tésztafélékkel, esetleg rizzsel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 67 186
elküldve: 17
receptkönyvben: 421
elkészítve: 33/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Anikó

Mióta szakács: 2013.09.29.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos csirkecomb, paradicsomszószban sült csirke, olasz fűszerezésű csirkesült paradicsommártásban sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyamiii
Nyamiii Thu, 2014-11-27 18:58

Elkészült! Nagyon fincsa lett, bár a husi egy részét rendesen átsütöttem a lisztes bundában nekünk úgy jobban ízlett, mint a hirtelen sültek. Köszönjük a receptet, nagyon klassz volt vmi új receptet próbálni :)

Klari3
Klari3 Sat, 2014-04-12 19:51

Elkészítve,kipróbálva...szuper lett.A fiúk minimum tíz ujjukat nyalták meg utána,kár lett volna a finom szaftért.Köszi a receptet.

435
csirkecomb 4 db
csirkeszárny 4 db
olívaolaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 20 dkg
zöld olajbogyó 15 dkg
szárított paradicsom 6 db
kapribogyó 1 ek
paradicsomlé 7 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 kk
borsikafű 1 kk
cukor 1 csipet