r
Nosalty Logó

Vöröskáposztás rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Vöröskáposztás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 758 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2032 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 758 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6370.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2427 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    846 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4030 micro
Összesen 3035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony cikkekre felszeleteljük.
  2. Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a káposztát. Lehet hozzáadni 1 db babérlevelet, ráöntjük a zöldségalaplevet, ízlés szerint sózzuk, és közepes lángon kb. 40 percig főzzük.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  4. A másik vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, 1 dl vizet öntünk alá, és készre sütjük.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, belerétegezünk egy sor burgonyát, ráhalmozzuk a káposztát, elosztjuk rajta a húst, elsimítjuk rajta a tejfölt, befedjük a maradék burgonyával, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 891
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vöröskáposztás rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Savanyú káposztával már készítettem, most jött a vöröskáposztás verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek