r
Nosalty Logó

Pikáns újhagymás rakott krumpli

Ösztön Szerinti Anya
Pikáns újhagymás rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

915
Kalória
34.4g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
62.8g
Zsír
381.4g
Víz
437.2g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10842.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    6379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    2061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5434 micro
Összesen 5482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában (vagy ha kevesebb időt szeretnék bajlódni vele pucolva) egészben, sós vízben megfőzzük. Hogy időt spóroljak, a tojást is mellé szoktam dobni, így egyszerre elkészül.
  2. Amíg hűl a krumpli és a tojás, a kolbászokat karikákra, a szalonnát szeletekre vágjuk.
  3. Az újhagymát is felkarikázzuk.
  4. Kikeverjük a tejfölt a tömlős sajttal és a mustárral, sóval, fehér borssal ízesítjük. Ha kész, belekeverjük a felkarikázott újhagymát is.
  5. Megpucoljuk a tojást, és ha héjában főztük, a krumplit is.
  6. Olajozott (zsírozott vagy kivajazott) tepsiben rétegezzük a hozzávalókat: egy sor felkarikázott krumpli, egy sor felkarikázott tojás, rá csípős és csemege kolbász vegyesen, majd meglocsoljuk a krémsajtos-mustáros-hagymás-tejföllel. Tepsi mérettől és a hozzávalók mennyiségétől függően rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A legfelső réteg krumpli legyen, amit bőségesen bevonunk a szafttal. A tetejére szeletelt szalonna kerül.
  7. Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Untam már a hagyományos rakott krumplit, és egyébként sem szokott olyan szaftosra sikerülni, ahogy szeretem, ezért újítottam. A végeredmény olyan finom, szaftos és különleges lett, hogy gondoltam, megosztom veletek. :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek