r
Nosalty Logó

Pikáns újhagymás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
Pikáns újhagymás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 915 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10842.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    6379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    2061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5434 micro
Összesen 5482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában (vagy ha kevesebb időt szeretnék bajlódni vele pucolva) egészben, sós vízben megfőzzük. Hogy időt spóroljak, a tojást is mellé szoktam dobni, így egyszerre elkészül.
  2. Amíg hűl a krumpli és a tojás, a kolbászokat karikákra, a szalonnát szeletekre vágjuk.
  3. Az újhagymát is felkarikázzuk.
  4. Kikeverjük a tejfölt a tömlős sajttal és a mustárral, sóval, fehér borssal ízesítjük. Ha kész, belekeverjük a felkarikázott újhagymát is.
  5. Megpucoljuk a tojást, és ha héjában főztük, a krumplit is.
  6. Olajozott (zsírozott vagy kivajazott) tepsiben rétegezzük a hozzávalókat: egy sor felkarikázott krumpli, egy sor felkarikázott tojás, rá csípős és csemege kolbász vegyesen, majd meglocsoljuk a krémsajtos-mustáros-hagymás-tejföllel. Tepsi mérettől és a hozzávalók mennyiségétől függően rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A legfelső réteg krumpli legyen, amit bőségesen bevonunk a szafttal. A tetejére szeletelt szalonna kerül.
  7. Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 816
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns újhagymás rakott krumpli
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Untam már a hagyományos rakott krumplit, és egyébként sem szokott olyan szaftosra sikerülni, ahogy szeretem, ezért újítottam. A végeredmény olyan finom, szaftos és különleges lett, hogy gondoltam, megosztom veletek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek