Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos paradicsomleves Kriszti7 konyhájából

Olaszos paradicsomleves Kriszti7 konyhájából
Olaszos paradicsomleves Kriszti7 konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a paradicsomleves az egyik kedvenc "gyorskaja". Negyed órán belül kész van, és mindig jólesik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon kevergetve kicsit megpirítjuk a kinyomott vagy apróra vágott fokhagymát. (Vigyázat, könnyen le tud égni!)
  2. Felöntjük a paradicsomlével, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel: sok bazsalikommal, ízlés szerinti oregánóval, majorannával és egy kis kakukkfűvel (ezzel óvatosan bánjunk, mert nagyon erős az íze). Ha van friss zöldfűszerünk, használjuk azt!
  3. Éppen csak felforraljuk, és már kész is van. Tálalhatjuk magában vagy reszelt sajttal (trappistával, mozzarellával vagy parmezánnal) megszórva.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 635
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti7

Mióta szakács: 2014.08.04.
5 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, paradicsomleves olaszosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shoot1ngstar
shoot1ngstar Fri, 2015-08-14 19:28

Szia. Sűrített paradicsomból szeretném elkészíteni, mennyi kell hozzá? :) Köszönöm.

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Tue, 2016-09-06 20:54

Ne haragudj, valamiért nem kaptam értesítést a hozzászólásodról - azóta már biztos elkészítetted...

Sajnos nincs tippem, hogy mennyi sűrített paradicsom kellene hozzá, én a literes, innivalónak szánt paradicsomlevet szoktam használni hozzá (vagy azt, amit a szüleim tesznek el). Ha te rájöttél a jó arányra és megírod, azt megköszönöm, hátha másnak is jól jön az infó! :)

85
paradicsomlé 1000 ml
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint