Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.

Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.
Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a paradicsomlevest. Régebben másképp csináltam (felkockáztam a hagymát, és azt dinszteltem meg az olajon, és arra szórtam a lisztet), de így mindig csomós lett, meg úszkáltak benne a hagymadarabok... a nagymamám tanácsolta, hogy egészben tegyem bele a hagymát, mert így belefő az íze, de nem lesz darabos. És valóban! Isteni krémes paradicsomleves lett a végeredmény! Köszi MAMI!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, és félbevágjuk.
  2. Az olajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vizet is.
  3. Sóval, ételízesítővel és cukorral ízesítjük, és a szárított petrezselymet is hozzáadjuk. Belerakjuk a hagymát is. Egyet rottyantunk rajta (ilyenkor egy kicsi lisztes hab képződik, azt kanállal le lehet szedni), majd takarékra tesszük.
  4. Kb. 10 perc után beletesszük a tésztát (én eperlevelet használtam), és együtt főzzük. Mire a tészta kész, a leves is jó lesz.
  5. A végén a hagymát ki lehet szedni belőle. Voilá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 46 198
elküldve: 6
receptkönyvben: 208
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű édes paradicsomleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K-É-SZ
K-É-SZ Wed, 2015-08-19 10:24

Kíváncsian készítem a receptedet. Pontosan úgy csináltam eddig, ahogy régebben Te is, de a gyermekeim, mindig tologatták benne a hagymadarabokat. Csak annyit csináltam másképp, hogy egy zellergumó darabkát is belefőztem. Remélem elégedett közönségre talál majd. Köszönöm a receptet, és a sok pozitív hozzászólást is!

regina092
regina092 Thu, 2014-02-27 18:10

Mindig így szoktam csinálni a paradicsom levest, amióta megtaláltam. Megkönnyítik az ember életét az ilyen gyors, egyszerű és finom ételek. Köszönöm!

merica
merica Tue, 2012-06-12 11:29

Éppen most készítettem el, és nagyon finom lett. Örülök, hogy feltetted ezt a receptet és köszönöm szépen. Szerintem tarolni fog! :) További szép napot!
Erika

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-06-13 10:26

Szia Erika!

Nagyon örülök, hogy ízlik a paradicsomleves, és remélem tarolt is :D
Szép napot és további jó sütés-főzést! :)

Üdv,
Kriszti

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Wed, 2012-05-23 14:20

Imádom ezt az egyszerű és gyors receptet :) Már harmadszorra készítem el (én betűtésztával szoktam, azzal jobban tetszik). Viszont anyukám jobban szereti rizzsel. Lenne tipped arra, hogy ha rizst tennék bele tészta helyett, azt mikor tegyem bele?
Köszönöm a receptet :)

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-05-23 14:25

Szia Timcsi! :)
Örülök, hogy ennyire tetszik a recept! Szerintem bőven jó ha akkor teszed bele a rizst is, mit ha sima tésztát raknál bele, arra viszont ügyelj akkor, hogy egy kicsit hígabbra csináld a levest mert a rizs besűrűsíti. Javaslom, hogy amikor beleöntötted a rizst, főzted mondjuk 8-10 percig, utána még fedd le egy 5 percre, úgy tuti hogy megpuhul a rizs :)
Szép napot!

Üdv,
Kriszit

Krityó
Krityó / Krityó Mon, 2010-11-29 09:40

Nagyon szívesen :)
Én is szenvedtem vele, amíg a Nagyi nem szólt, hogy így is lehet...
Ugyan ezt alkalmazom a paradicsomos gombócnál is... próbáld majd ki!

Üdv: Kriszti

mikkromakka
mikkromakka Sun, 2010-11-28 21:16

Köszönöm a receptet, ma elkészítettem, pont olyan lett, amilyennek szeretjük! Én korábban leszűrtem a levest, hogy a hagymadarabok ne maradjanak benne, de így még sokkal egyszerűbb, gyorsabb! :)

258
vöröshagyma 1 kis fej
passzírozott paradicsom 5 dl
víz 1 l
finomliszt 2 csapott ek
1 tk
ételízesítő 1 kávéskanál
cukor 5 ek
petrezselyem 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
eperlevél tészta 15 dkg