r
Nosalty Logó

Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Krityó
Expressz paradicsomleves paradicsomsűrítményből 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    5135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1346 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3890 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, és félbevágjuk.
  2. Az olajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vizet is.
  3. Sóval, ételízesítővel és cukorral ízesítjük, és a szárított petrezselymet is hozzáadjuk. Belerakjuk a hagymát is. Egyet rottyantunk rajta (ilyenkor egy kicsi lisztes hab képződik, azt kanállal le lehet szedni), majd takarékra tesszük.
  4. Kb. 10 perc után beletesszük a tésztát (én eperlevelet használtam), és együtt főzzük. Mire a tészta kész, a leves is jó lesz.
  5. A végén a hagymát ki lehet szedni belőle. Voilá!
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 68722
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Nagyon szeretem a paradicsomlevest. Régebben másképp csináltam (felkockáztam a hagymát, és azt dinszteltem meg az olajon, és arra szórtam a lisztet), de így mindig csomós lett, meg úszkáltak benne a hagymadarabok... a nagymamám tanácsolta, hogy egészben tegyem bele a hagymát, mert így belefő az íze, de nem lesz darabos. És valóban! Isteni krémes paradicsomleves lett a végeredmény! Köszi MAMI!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!