r
Nosalty Logó

Olaszos brokkolis-karfiolos zöldségköret sütve

Nihonka
Olaszos brokkolis-karfiolos zöldségköret sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

103
Kalória
3.7g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
139.9g
Víz
-
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3267 micro
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és kisebb darabokra szedjük, majd 2-3 percet főzzük sós vízben. Először a kelbimbóval kezdjük, mert az a legkeményebb.
  2. Ezután leszűrjük, majd egy tűzálló üvegtálba pakoljuk a zöldségeket. Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, majd a fűszerekkel ízesítjük.
  3. Jól keverjük át, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percet.
  4. Ha átsült és megpirult a teteje, már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsételekhez gyakran készítek sült zöldségeket. Sikerül pagodakarfiolt alias romanesco brokkolit vennem, így gondoltam, megsütöm egyben. Nagyon finom, aki még nem evett, bátran próbálja ki.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek