r
Nosalty Logó

Olasz töltött kenyér

Éva-Anyóca
Olasz töltött kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

2025
Kalória
87g
Fehérje
216.3g
Szénhidrát
85.4g
Zsír
287.3g
Víz
481.2g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    4944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 2025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29658.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    4221 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    4443 mg
  • Nátrium
    19777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    865.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1187 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    5862 micro
Összesen 8099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1139 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba vagy kelesztőbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az élesztőket, a langyos vizet, és jól összedolgozzuk, szép sima cipóvá. 20 percet lefedve kelesztjük, pihentetjük.
  2. A tészta 2/3 részét kivesszük, átdolgozzuk, kinyútjuk téglalap alakúra.
  3. Magunk elé fektetjük a téglalapot. Vízszintesen a közepébe, szépen egy sorba rakjuk a pancettát, rá a főtt pucolt, egészben hagyott kemény tojásokat, arra a felszeletelt mozzarellákat, hogy érje végig. Rá sorban, végig az aszalt paradicsomszeleteket, azokra szórjuk a reszelt parmezánt (lehet trappista, gouda), majd a bazsalikomleveleket.
  4. A tészta egyik oldalát szépen ráborítjuk a töltelékre, majd feltekerjük,nem túl szorosan, és kerek formává alakítjuk, azaz az egyik végét a másikba dugva, ott jól eldolgozva, ki ne nyílhasson.
  5. Lisztezett tepsibe tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni. Amikor eltelt az idő, lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 30-35 percig sütjük. (Aki nem gyakorlott az ilyenben, az vigyázzon, nem szabad teljes lángon, hanem jó közepesen, mert a közepe nyers marad, kint meg megég. Ezért elég a jó közepes láng, nem kell több, szép lassan ezalatt az idő alatt belül is sül, kívül is szép ropogós, aranysárga színű lesz!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Szeretem az újdonságokat és az olyan ételeket, amik ráadásul még laktatóak is. A TV Paprikát néztem pár napja, Jamie Oliver ügyeskedett. Megcsinálta ezt a receptet, persze ő kente-vágta, nem szerencsétlenkedett annyit, mint én, de Ő profi! Gyorsan a hozzávalókat és, hogy mit kell csinálni, egy boríték hátuljára leírtam, és most, mivel a hozzávalók megvannak, elkészítettem. Egy morzsa se maradt belőle! Készített a maradék 1/3 tésztából egy másik változatot, de az már egy következő recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek