r
Nosalty Logó

Olasz töltött kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Olasz töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    4944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 2025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29658.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    4221 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    4443 mg
  • Nátrium
    19777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1187 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    5862 micro
Összesen 8099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1139 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba vagy kelesztőbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az élesztőket, a langyos vizet, és jól összedolgozzuk, szép sima cipóvá. 20 percet lefedve kelesztjük, pihentetjük.
  2. A tészta 2/3 részét kivesszük, átdolgozzuk, kinyútjuk téglalap alakúra.
  3. Magunk elé fektetjük a téglalapot. Vízszintesen a közepébe, szépen egy sorba rakjuk a pancettát, rá a főtt pucolt, egészben hagyott kemény tojásokat, arra a felszeletelt mozzarellákat, hogy érje végig. Rá sorban, végig az aszalt paradicsomszeleteket, azokra szórjuk a reszelt parmezánt (lehet trappista, gouda), majd a bazsalikomleveleket.
  4. A tészta egyik oldalát szépen ráborítjuk a töltelékre, majd feltekerjük,nem túl szorosan, és kerek formává alakítjuk, azaz az egyik végét a másikba dugva, ott jól eldolgozva, ki ne nyílhasson.
  5. Lisztezett tepsibe tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni. Amikor eltelt az idő, lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 30-35 percig sütjük. (Aki nem gyakorlott az ilyenben, az vigyázzon, nem szabad teljes lángon, hanem jó közepesen, mert a közepe nyers marad, kint meg megég. Ezért elég a jó közepes láng, nem kell több, szép lassan ezalatt az idő alatt belül is sül, kívül is szép ropogós, aranysárga színű lesz!)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16709
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 25.

Ajánló

Én megfogadtam mindent, amit csinált, kivétel a sajt, és nagyon bejött! Családom kérésére ismételni fogok, mert jól sikerült. Gondolom, egy finom olasz bor, annak, aki szereti, jól fog esni. Szerintem egy könnyű zöldségleves, karfiolleves, zöldborsóleves fér el előtte, mást ne főzzünk, mert ez második fogásnak igen tömör, finom és laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz töltött kenyér
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretem az újdonságokat és az olyan ételeket, amik ráadásul még laktatóak is. A TV Paprikát néztem pár napja, Jamie Oliver ügyeskedett. Megcsinálta ezt a receptet, persze ő kente-vágta, nem szerencsétlenkedett annyit, mint én, de Ő profi! Gyorsan a hozzávalókat és, hogy mit kell csinálni, egy boríték hátuljára leírtam, és most, mivel a hozzávalók megvannak, elkészítettem. Egy morzsa se maradt belőle! Készített a maradék 1/3 tésztából egy másik változatot, de az már egy következő recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...