r
Nosalty Logó

Harmonika kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Harmonika kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    2079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9159.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    6237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a felfuttatott élesztőt.
  3. Jól összedolgozzuk addig, amíg egy jó, nem ragadó tésztát kapunk.
  4. Egy órát letakarva, meleg helyen pihentetjük, amíg duplájára kel.
  5. Ekkor ha szükséges, kevés liszt hozzáadásával átgyúrjuk, két részre osztjuk, és mindkét felét téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. Elhelyezzük rajta a sajtot és a felvágottakat (felváltva).
  7. A szélét megkenjük olívaolajjal, összehajtjuk, a tetejét is megkenjük olívaolajjal és felszeleteljük. Nem baj, ha elvágjuk a szalámit vagy a sajtot.
  8. Sütőpapírral kibélelt kalács formába helyezzük a szeleteket egymás mellé.
  9. Miután elhelyezünk minden szeletet, még 15 percet pihentjük letakarva, meleg helyen. Aztán előmelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük (kb. 45-50 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2285
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten találtam ezt a receptet, és annyira gusztán nézett ki, gondoltam megcsinálom. Nem bántam meg, a felvágottakat ízlés szerint lehet variálni, bármilyen felvágottal, melegszendvicskrémmel, egyéb töltelékkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...