r
Nosalty Logó

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 1040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 4158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1040 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 4158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    993 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A fenyőmag felét száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a másik felét durvára vágjuk. Ugyanebben a serpenyőben, 80 ml olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, félretesszük.
  2. A ricottát, parmezánt, a citromhéjat, a tojást, az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, a zsemlemorzsát összekeverjük, hozzáadjuk a darált marhahúst, a megfuttatott vöröshagymát és a fenyőmagot. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük és alaposan összeforgatjuk az egészet, fóliával letakarjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. Míg a húsmassza a hűtőben pihen, elkészítjük a paradicsomszószt: a konzervek tartalmát és a vörösbort egy vastag falú serpenyőbe vagy lábasba öntjük, sóval, borssal ízesítjük, felmelegítjük, és mérsékelt tűzön néhány percig rotyogtatjuk. (Ha nem darabolt a hámozott paradicsom, akkor kicsit szétnoymkodjuk a paradicsomokat.) Melegen tartjuk, míg a húsgombócok elkészülnek.
  4. Fél óra elteltével a masszából (szilvás gombóc nagyságú) golyókat formálunk, egy nagy serpenyőben a maradék olívaolajat felhevítjük, és két-három adagban kisütjük a húsgombócokat. Egy adag sütése körülbelül 14 percet vesz igénybe. A kész gombócokat a meleg paradicsomszószba tesszük, és összemelegítjük vele pár perc alatt. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54204
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszország északi részén ettünk először hasonló húsgombócokat, és nagyon megörültem, mikor az egy falat… Olaszország című könyvben találtam ezt a receptet. Nosztalgiáztunk egy vacsora erejéig. Nem szeretném a fasírt népszerűségét aláásni, de: ellenben a fasírttal, ez a húsgombóc közel nem tartalmaz annyi zsemlemorzsát, és a bő napraforgóolajban sütés helyett, kevés olívaolajon történik elkészítése, ráadásul paradicsommal körítve. Kampánybeszéd vége.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.