Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszország északi részén ettünk először hasonló húsgombócokat, és nagyon megörültem, mikor az egy falat… Olaszország című könyvben találtam ezt a receptet. Nosztalgiáztunk egy vacsora erejéig. Nem szeretném a fasírt népszerűségét aláásni, de: ellenben a fasírttal, ez a húsgombóc közel nem tartalmaz annyi zsemlemorzsát, és a bő napraforgóolajban sütés helyett, kevés olívaolajon történik elkészítése, ráadásul paradicsommal körítve. Kampánybeszéd vége.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A paradicsomszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyőmag felét száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a másik felét durvára vágjuk. Ugyanebben a serpenyőben, 80 ml olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, félretesszük.
  2. A ricottát, parmezánt, a citromhéjat, a tojást, az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, a zsemlemorzsát összekeverjük, hozzáadjuk a darált marhahúst, a megfuttatott vöröshagymát és a fenyőmagot. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük és alaposan összeforgatjuk az egészet, fóliával letakarjuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. Míg a húsmassza a hűtőben pihen, elkészítjük a paradicsomszószt: a konzervek tartalmát és a vörösbort egy vastag falú serpenyőbe vagy lábasba öntjük, sóval, borssal ízesítjük, felmelegítjük, és mérsékelt tűzön néhány percig rotyogtatjuk. (Ha nem darabolt a hámozott paradicsom, akkor kicsit szétnoymkodjuk a paradicsomokat.) Melegen tartjuk, míg a húsgombócok elkészülnek.
  4. Fél óra elteltével a masszából (szilvás gombóc nagyságú) golyókat formálunk, egy nagy serpenyőben a maradék olívaolajat felhevítjük, és két-három adagban kisütjük a húsgombócokat. Egy adag sütése körülbelül 14 percet vesz igénybe. A kész gombócokat a meleg paradicsomszószba tesszük, és összemelegítjük vele pár perc alatt. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 534
elküldve: 4
receptkönyvben: 524
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Sun, 2013-09-22 08:44

Nagyon finom lett! Mi tésztával ettük és nagy sikere volt.:) Köszi a receptet.

Rigoletta
Rigoletta Mon, 2011-08-15 14:51

Nekem nem gombócok lettek, hanem morzsalék, szétesett mind! De nem csüggedünk, így talán még finomabb :) (még nem kóstoltam)

petra
Petra / petra Tue, 2012-01-17 08:48

Rigoletta,
Még egy tojás hozzáadásával biztosan összeállt volna a massza:-).

inf3rno
inf3rno / inf3rno Thu, 2011-07-21 16:52

A fenyőmaggal vigyázzatok, van aki érzékeny rá. Mármint elég furcsa, de van akinél egy-két hétig keserű szájízt okoz. Egyszer ettem fenyőmagot életemben, örök élmény volt ...

llujzi
llujzi Mon, 2012-01-16 15:11

Csak a kínai származású okoz ilyen tünetet.... sajnos, tapasztalat. A boltok többségében viszont csak kínait kapni.

trombia
trombia Wed, 2010-11-03 16:45

Szia! Most készülök elkészíteni, nagyon gusztának tűnik. Milyen köretet ajánlasz hozzá?

MiniMe9
MiniMe9 Thu, 2009-08-13 15:16

Megcsináltam, és nagyon finom lett, bár nekem egy kicsit citromos lett, de elfogyott pedig ketten voltunk rá. A paradicsom pürét én csak épp hogy összerottyantottam és úgy turmix, nagyon finom lett. Köszönöm ezt a receptet is. :)

1057
darált marhahús 500 g
ricotta 250 g
fenyőmag 100 g
vöröshagyma 1 közepes fej
rozmaring 1 szál
parmezán sajt 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
fokhagyma 3 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 200 ml
konzerv paradicsom 800 g
száraz vörösbor 125 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint