r
Nosalty Logó

Okra curry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Okra curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 241 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 483 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, üvegesre dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket, a csíkokra vágott fokhagymát és gyömbért, és így pirítjuk kb. 2 percig.
  2. Az okrák kocsányát levágjuk, ha nagyobbak, kettévágjuk őket, a fűszeres olajba tesszük, erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  3. Felengedjük a paradicsommal, 2 percig így pirítjuk, ezután öntjük hozzá a kókusztejet. Lefedjük a serpenyőt, és 10 percig főzzük a zöldséget. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.
  4. Párolt jázmin vagy barna rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10179
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptkategóriák

Okra curry
Évi néni 1830 recept

Okrát nem mindenütt kapni, de szerencsére Juci barátnőmmel ellátogattunk a "Szép kis Indiába", ahol találtam helyes kis ujjnyi darabokat. Soha nem főztem még okrát. Ösztönösen a kicsiket válogattam ki. Itthon aztán elolvastam az okosságot, hogy kicsiket válasszunk, mert a nagyobb már túlért. Micsoda szerencse. Valóban pillanatok alatt elkészült. Azt még tudtam, hogy erős tűzön kell sütni, mert ha nem, akkor ragacsos levet ereszt magából, és nem lesz jó. Ezt is kipipálhattam, mert egy fia ragacs nem volt. Milyen szerencse, hogy szeretem az indiai konyhát, így ha tehetem, megnézem azokat a főzős műsorokat, amelyben hiteles szakácsok (általam már kipróbált, több ízletes receptjük van), pl. Anjum Anand, Ainsley Harriot, Nigella Lawson remek indiai ételeket készítenek egyszerűen. Ez elég jó iskola.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek