Nosalty Logó

Ököruszály leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Ököruszály leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2343 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 586 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7790 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    4117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1397 micro
Összesen 2343 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhafartőt feldaraboljuk. A hagymát karikákra vágjuk. A vegyes zöldséget kockákra vágjuk. Az egészet egy vajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Közben öntsünk hozzá egy-egy kis levest.
  3. A megbarnult fartőt a zöldségekkel együtt egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a maradék levessel, felfőzzük. Lefedve főzzük.
  4. A levest leszűrjük, leszedjük a zsírját. A húst a csontról lefejtjük, apróra vágjuk, visszatesszük a levesbe.
  5. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11019
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom, ízletes leves. A recept eredete Dr. Oetker Főzőiskolája.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Talán más nevet kellett volna adni ennek a finom levesnek! A marha leghátsó része a farok, melyet hívnak még ököruszálynak is, s?t régi receptkönyvekben pontos "j"-vel ököruszáj-nak. Németül: Ochsenschwanz, "osztrákul": Ochsenschlepp, angolul ox-tail. Ennyit a hitelességr?l, tisztelt moderátorok!!!

Törölt felhasználó

Fenti hozzászólást nem értem!Az van írva, ököruszálynak van írva. De nem értem ezt a levest sem.Ha már veszek marha farkát akkor nem abból csinálok levest?Minek külön marha lé?Na a sütést meg végképp nem.Marha sokszor csinálok marha farkát,mert imádom.De most elakadtam.Meg vaj? Bocs. Üdv Csató

Törölt felhasználó

Segítek. Az ököruszály a marha farka. A fart? az egy másik alkatrésze az állatnak. Ha ezt a képet kinagyítod világosan látszik, hogy a 10-es számú a MARHA FAROK!!!! Olyan állagú mint a disznófarok, porcos, húsos finomság. marha.jpg Üdv. sándor

Törölt felhasználó

Hát ezt tudom!A világ legfinomabb ilyen levesét a Frankel Leó úton csinálták.Nem emlékszem az étterem nevére már ,volt vagy harminc éve.De emiatt járt oda szinte mindenki,én is. De elolvastam azt amit írtál és leesett.Tényleg fart?t is ír a recept.Bocsánat,figyelmetlen voltam. Na de ett?l még mindig nem értem ezt az egész levest.Te igen?Megvilágosodás kéne!:)üdv Csató

Törölt felhasználó

Én nem voltam abban az étteremben, de amit írtál az teljesen KORREKT!!! Örülök, hogy segíthettem. Úgy látszik ezen az oldalon minden elfér, hitelesség nélkül. A sok jó recepten kívül, van egy fokú belterjesség akik egymás seggét nyalják és még aljaskodnak is ha valaki bántja a haverokat!!! Szép napot kívánok. Üdv. Sándor

Glaser

Elöször is elnezest szeretnek kerni. Nem marhafartöröl van szo a levesben hanem marha farokrol, az az a nemet Ochsenschwanz. A recept erdette Dr. Oetker Fözöiskolaja, de a Petö Gyula vendeglato technologia tankönyveben is majdnem ugyanigy van leirva. Az egyik különbseg, hogy ott vaj helyett zsirt hasznalnak. "A faggyútól megtisztított, jól megmosott ököruszályt 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A karikára vágott vegyes zöldséggel együtt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a zsírt, és süt?be helyezve gyakori kevergetéssel aranysárgára pirítjuk. Az egészet fazékba öntjük, ügyelve arra, hogy a pirításhoz felhasznált zsír ne kerüljön bele. Felöntjük a kb. 3 1 tartalmas húslevessel, majd füszerzacskóban hozzáadjuk az egész borsot, a kakukkfüvet, a vöröshagymát, és lassan f?zzük. Közben gondosan leszedjük a tetején összegy?lt zsiradékot. A f?zést legalább 3-4 óráig lassan végezzük. Ha a leves elkészült, pihentetjük, majd lesz?rjük vizezett konyharuhán keresztül. Ezután lezsírozzuk kanállal, majd papírszalvé­tával. Ha szükséges, sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a borpárlatot, esetleg madeirabort. " Szep estet kivanok. Üdv: Maria

Törölt felhasználó

Csillagom! Olvasd el a receptedet és azután reagálj. Pro primo: A hozzávalókban: MARHAFART?!!! Pro secundó: a marha farkat nem lehet 2-3 centisre vágni, csak a porcoknál elvágni!! Ha plagizálsz, legalább próbáld hitelessé tenni. A leves nagyon finom!!! Vigyázz a leveskockákon található receptek NEM igazak!!! Üdv. Sándor

Törölt felhasználó

Szia Glaser! Én egy csomó recepted imádom,csodálkoztam is ezen!Én a Pet?re nem annyira hivatkoznék.Elavult és sosem volt igazán jó.Nála tanultam anno,meg a könyvéb?l.Na nem f?zni,csak a suliba. Maradjunk annyiban,h volt olyan gyakorlat ahol szerinte f?ztek,én meg csak úgy magamtól.Utána kóstolások voltak.Hát valahogy mindenkinél az én kajám nyert nem a recept. De mondok egy másik példát a Benk? Lászlót.Hát ? sem laza.Ha olvasod a receptjeit lehet,h még ok els? hallásra,de...........Mindegy ez nem ócsárlás volt . De hidd el jobban jársz ha a farokból csinálsz egy igazi békebeli húslevest.Verhetetlen!És tényleg ne haragudj !Üdv Csató

Törölt felhasználó

Hát igen néha kiszédülök milyen receptek vannak.Párszor nem bírtam megállni,h ne írjak./na jó,jó párszor/Ne tudd meg,kaptam hideget meleget!Pedig nem bántani akartam senkit,de ha egyszer más a véleményem egy adott ételr?l miért ne írhatnám le?Nem oktattam,nem osztottam az észt csak leírtam ha nem tetszik valami.A legutóbbi ilyen affér tegnap vagy azel?tt esett meg velem.Egy s.pöri recept volt.Vagy annak nevezett valami.Benne van az utolsó száz receptbe még.Hát egy olyan választ kaptam ami nagyon ciki.Még most sem tértem magamhoz.Olvasd el ha van kedved. De alapvet?en szeretem ezt az oldalt,mert tényleg vannak nagyon jó receptek már tudom kiket érdemes olvasni.Meg ad ötleteket.üdv

apecs

Marhából van itt b?ven.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek