r
Nosalty Logó

Ököruszály leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Ököruszály leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 586 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7790 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    4117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1397 micro
Összesen 2343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhafartőt feldaraboljuk. A hagymát karikákra vágjuk. A vegyes zöldséget kockákra vágjuk. Az egészet egy vajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Közben öntsünk hozzá egy-egy kis levest.
  3. A megbarnult fartőt a zöldségekkel együtt egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a maradék levessel, felfőzzük. Lefedve főzzük.
  4. A levest leszűrjük, leszedjük a zsírját. A húst a csontról lefejtjük, apróra vágjuk, visszatesszük a levesbe.
  5. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11681
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, ízletes leves. A recept eredete Dr. Oetker Főzőiskolája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek