Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi tyúkhúsleves

Vasárnapi tyúkhúsleves
Vasárnapi tyúkhúsleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a húslevest szinte minden vasárnap elkészítem magamnak és a páromnak. Ha pedig egy két vendég betoppan, nincs, aki nemet mondjon egy kis húslevesre. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot jól megtisztítjuk.
  2. Hideg vízben alacsony lángon elkezdjük főzni. A habot le kell szedni, amikor elkezdi kiadni magából. Nagyon fontos, addig szedjük a habot, amíg látunk a leves tetején.
  3. Amikor már tiszta a lé, akkor jöhetnek bele a zöldségek. Ezeket bármilyen formában bele lehet tenni (hosszúkás, kocka, félbevágott...). A csokor petrezselymet felezzük el, és csak az egyik felét tegyük bele.
  4. Ahogy a zöldségek elkezdenek főni, az általuk keletkezett fehér habot is érdemes leszedni.
  5. Fűszerezés mindenképp a habok leszedése után történjen. Mehet bele 1-2 tyúkhúsleves kocka, 1 kanál delikát, 1-2 kanál só (igény szerint), 1-2 kiskanál bors (ízlés szerint).
  6. Amikor a hús puha (egy villát bele lehet szúrni) és a zöldségek is megfőttek (nem túlfőttek), akkor a zöldségeket külön tálba kiszedjük, külön tálaljuk a húst is. Mielőtt levennénk a tűzről, a maradék csokor petrezselymet beletesszük, és 2-3 percig hagyjuk puhulni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MS Reni

Mióta szakács: 2017.09.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves tyúkból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
tyúk 1 kg
sárgarépa 3 közepes db
zeller 2 közepes db
újhagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
karalábé 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 12 l
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint