r
Nosalty Logó

Oeufs en meurette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oeufs en meurette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 2424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 2424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Bacon elkészítése

  1. A vajat közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a bacont, és forgassuk kb. 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  2. Ezután papírtörlőn csepegtessük le.

Vörösboros mártás elkészítése

  1. Tegyük a serpenyőbe a vajat, és közepes hőfokon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott vöröshagymát, a salottahagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, és pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  2. Készítsük el a garnit: kössük össze spárgával friss kakukkfüvet, babérlevelet, a zellerszárat és a petrezselymet, majd tegyük a hagymához, és öntsük fel a vörösborral.
  3. Adjunk hozzá frissen őrölt fekete borsot, és magas lángon forraljuk addig, amíg a bor fele elpárolog.
  4. Szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá az alaplevet és a vörösborecetet, és újra forraljuk fel. Miután felforrt, kicsit alacsonyabb hőfokon főzzük tovább, amíg a fele el nem párolog (kb. 20 perc).

Tojás elkészítése

  1. Készítsük el a buggyantott tojást: forraljunk vizet egy külön fazékban 2-3 evőkanál fehérborecettel és sóval, majd vegyük vissza egy kicsit a hőfokot, hogy ne lobogjon a víz.
  2. Egy merőkanálba üssünk bele egy tojást, majd óvatosan tegyük a vízbe, és kb. 6-7 perc alatt elkészül. Ha már rutinosak vagyunk, akkor a merőkanál helyett egy kis tálba is üthetjük a tojást, és ezt egy határozott mozdulattal belepottyantjuk a vízbe. Ismételjük ezt meg mind a maradék 7 tojással.
  3. A buggyantott tojás elkészítése meglehetősen nagy rutint igényel (szerintem), főleg, ha tökéletes végeredményt szeretnénk elérni. Fontos, hogy a buggyantott tojás textúrája szép, egységes legyen, kívül rugalmas, a sárgája pedig belül folyós állagú kell, hogy legyen.

Bagett elkészítése

  1. Finoman kenjük be a bagett szeleteket olívaolajjal, fokhagymával, és szórjuk meg sóval, pici borssal, majd mehet a sütőbe (kb. 180 fokon meg kell pirítani).

Tálalás

  1. Érdemes mélyebb tányért használni. Személyenként egy kevés mártást tegyünk a tányérba, majd tegyünk bele két bagettet, és erre kerül 1-1 buggyantott tojás. A mártással óvatosan locsoljuk meg a bagett, majd tegyük rá a bacont (akár rá is morzsolhatjuk).
  2. Díszítésként használhatjuk még a maradék fűszernövényeket is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1466
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 24.

Ajánló

Jól illik hozzá a Pinot noir és a burgundi vagy egy friss rozé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia utazás során kóstoltuk meg először, de akkor még csak franciául találtuk meg a receptet. A sikerét bizonyítja, hogy nemrég a Konyhafőnökben is újra láttuk, és ez adta az ihletet, hogy elkészítsük ezt a harmonikus, és mégis egyszerű előételt.

Hozzávalók

Bacon elkészítése

Vörösboros mártás elkészítése

Tojás elkészítése

Bagett elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek