Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Nyuszi ül a fűben" torta

"Nyuszi ül a fűben" torta
"Nyuszi ül a fűben" torta
215 perc / előkészület: 180 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A naptár ismét Matyinak kedvezett, mert idén a 4. születésnapja éppen Húsvétra esik. Most könnyű dolgom volt, hogy elkápráztassam egy emeletes tortával. Egy nagy családban sokféle igénynek kell megfelelni és a tiltott ételek listáját is figyelembe kell venni.

hozzávalók / 10 adag

Az alsó tortalaphoz

A meggykrémhez

A tojásmentes piskótához

A bevonáshoz

ajánlat

A felső tortát az 1 éves Sári baba és mamája miatt készítettem, hogy ők se maradjanak ki a jóból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alsó tortaalaphoz a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Kiseeb adagokban hozzáadjuk a diót, lisztet és sütőport, melyeket előtte elvegyítettünk. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojsáfehérje habot.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük, egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában. Másnap 3 felé vágjuk a piskótát.
  3. A meggykrémhez 1 dl befőttlében elkeverjük a pudingport, a fahéjat, 2 ek cukrot, majd a felforralt tejbe keverjük hőkiegyenlítéssel. Gyakori kevergetés mellett kihűtjük.
  4. A vajkrémet habosra keverjük a porcukorral, és a hideg pudinggal egyesítjük.
  5. A tortát betöltjük a krémmel és megszórjuk a félbevágott meggyszemekkel. Kívülről nagyon vékonyan megkenjük krémmel a piskótát és visszatesszük a hűtőbe.
  6. A tojásmentes piskótához összekeverjük egy tálban a baracklevet, a cukrokat, és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt hozzáadjuk a folyékony részhez.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg. Kihűtjük, de ezt nem töltjük meg.
  8. A marcipánt 2 nylon között kinyújtjuk, időnként porcukorral meghintve mindkét oldalát. A tortákat befedjük a marcipánlappal.
  9. A nyuszi fülét megerősítjük mintás kartonnal, és a fül mögé egy félbetört hurkapálcát is szúrunk.
  10. A maradék marcipánból tojásokat, répát stb. gyurmázhatunk.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26cm és 18cm kör cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 486
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyuszitorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magdolna003
Magdolna003 Thu, 2013-02-07 19:09

Jóestét!
Lenne egy kérdésem, mint kezdő sütkérezőnek: milyen anyaggal vagy masszával kenjünk be a fondant vagy akár a marcipán formákat, ha házilag készitjük, ahhoz, hogy ne szárodjon meg és szép fényes ugyanakkor puha maradjon? Készitettem egy fondantos tortát és egy kissé megszáradt a teteje amire az ünnepi asztalra került és nem is volt annyira puha.

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Fri, 2010-04-02 22:42

Szia
Nagyon jól néz ki a tortád. :)
Nehogy kötekedésnek vedd,de aki tölt fel recepteket tudja mennyi a várakozási idő a megjelenésig.
Nyugtass meg,hogy Matyi megkapta már a tortát amikor elkészült.....és nem vársz vele húsvétig. :))))

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2010-04-02 23:02

Szombaton volt a köszöntése a sűrű program miatt és fényképek sorozata bizonyítja teljes elégedettségét. Egyébként köszönöm az elismerést. Rekord gyorsasággal kerül fel a recept, amit külön köszönök az illetékesnek. Szeva

1070
tojás 5 db
porcukor 30 dkg
víz 10 ek
dió 12 dkg
finomliszt 16 dkg
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 25 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
fahéj 0.5 kk
cukor 2 ek
tej 4 dl
gyümölcskonzervlé 1 dl
porcukor 20 dkg
vajkrém 20 dkg
rostos gyümölcslé 2.5 dl
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
napraforgó olaj 6 ek
marcipán 70 dkg