Rostos gyümölcslé

Rostos gyümölcslé

Leírás

Bármely gyümölcs húsából facsarással vagy préseléssel gyümölcslé nyerhető. A lédús gyümölcsök, mint pl. a narancs vagy barack több gyümölcslevet adnak, hiszen szárazanyagtartalmuk alacsony. A frissen préselt gyümölcslé rendkívül egészséges, mivel megőrzi a gyümölcs vitaminjait és rostjait is, amennyiben nem szűrjük le. A dobozos változatokat általában hőkezelésnek és szűrésnek vetik alá, ezért vitamintartalmuk jócskán csökken. A boltban kapható gyümölcslevek esetében mindaz, amelyiken nem tűntetik föl, hogy 100%-os, biztosan tartalmaz vizet és cukrot, esetleg ízesítőszereket, tartósítószert stb. A gyümölcslevek felhasználása rendkívül sokoldalú: koktélok, üdítők, bólék, levesek, mártások alapanyaga, készíthetünk vele süteményt, de használhatjuk húsételekhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!