Rostos gyümölcslé

Bármely gyümölcs húsából facsarással vagy préseléssel gyümölcslé nyerhető. A lédús gyümölcsök, mint pl. a narancs vagy barack több gyümölcslevet adnak, hiszen szárazanyagtartalmuk alacsony. A frissen préselt gyümölcslé rendkívül egészséges, mivel megőrzi a gyümölcs vitaminjait és rostjait is, amennyiben nem szűrjük le. A dobozos változatokat általában hőkezelésnek és szűrésnek vetik alá, ezért vitamintartalmuk jócskán csökken. A boltban kapható gyümölcslevek esetében mindaz, amelyiken nem tűntetik föl, hogy 100%-os, biztosan tartalmaz vizet és cukrot, esetleg ízesítőszereket, tartósítószert stb. A gyümölcslevek felhasználása rendkívül sokoldalú: koktélok, üdítők, bólék, levesek, mártások alapanyaga, készíthetünk vele süteményt, de használhatjuk húsételekhez is.
Bármikor.
Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Veganuár alkalmából összegyűjtöttük a legfigyelemreméltóbb vegán éttermeket, melyeket még azoknak is érdemes kipróbálniuk, akik még nem kötelezték el magukat a növényi étrend mellett.
Masszi- Rigó CsillaTe is tartod a veganuárt? Már túl vagyunk a kihívás felén, így jól jön egy kis extra melegség, amikben segítségedre lesznek ezek a fantasztikus levesek!
NosaltyA keddünk egy különleges, keleties vegán levessel indul, amit könnyed, diétás csirkés fogás követ, a zárás pedig felkészülés a farsangi fánkszezonra - mini cukiságokkal!
NosaltyVannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
A jó reklámok szlogenjeit örökre megjegyezzük, sőt, néha még fel is használjuk őket. Ronda és finom, a legkisebb is számít... Te hány szlogent ismersz fel?
Sonkás-hagymás, nagyon sajtos vagy gombás tésztára vágysz? Esetleg a spenót nálad a nyerő. Akkor ezekkel a rakott változatokkal nem tudsz majd betelni!