r
Nosalty Logó

Fekete erdős "cicis" torta

NS
Fekete erdős "cicis" torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

427
Kalória
10.1g
Fehérje
42.5g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
65.6g
Víz
227.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7937.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3345 mg
  • Nátrium
    2103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    510 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    787.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3000 micro
Összesen 5098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 6-6 tojásból szokásos módon 2 piskótát sütünk egy kuglófformában. (Akinek nincs, ne ijedjen meg, tepsiben is lehet készíteni, ebben az esetben egyre kisebb köröket szaggatunk ki a tésztából.)
  2. A két kuglófunkat 4 részre vágjuk, és a következő krémmel töltjük.
  3. Krém elkészítése:
  4. A meggyet lecsöpögtetjük és egy kis rumba áztatjuk. Szórunk rá egy kis fahéjat és porcukrot. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval jó keményre felverjük. (Lehet Hulalát is használni, ahhoz fixáló és porcukor sem kell.)
  5. A tortalap alsó részére a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk, majd rásimítjuk, erre pakoljuk rá a meggyet. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre is puding, hab és meggy, majd a következő lap, erre is a tölteléket, végül a torta tetejét.
  6. Torta díszítése:
  7. A tejszínt felverjük (ha nem Hulalával díszítünk, fixálót is használjunk), beleöntjük az ételfestéket, szép halvány rózsaszínre keverjük. Itt már tudunk csalni a krémmel, és ki tudjuk alakítani a szép kerek formát, és óvatosan össze tudjuk ragasztani a két kuglófunkat.
  8. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, de csak annyira, hogy formázható legyen, és kialakítjuk a bimbókat...(Én ezt is Hulalával készítettem nyomózsák segítségével.) Végül a ciciket körbedíszítjük a maradék tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a tortát a nagyapám 73. szülinapjára készítettük. A siker nem maradt el..:-)))))))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek