Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-vaníliás szívtorta

Narancsos-vaníliás szívtorta
Narancsos-vaníliás szívtorta
100 perc / előkészület: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anita barátnőmék házassági évfordulójára készült.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
  2. A krémhez kevés tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük a pudingport, a többi tejet feltesszük melegedni.
  3. Ha a tej forró, egy keveset öntönk a pudingos keverékhez, elkeverjük, majd az egészet beleöntjük a forró tejbe, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Belereszeljük a narancs héját, majd teljesen kihűtjük.
  4. A tejszínt keményre verjük a zselatinfixszel, és a vaníliás krémbe keverjük. Ha hulalát vagy más növényi habot használunk, vegyük figyelembe annak cukortartalmát a puding cukrozásánál. Ez esetben zselatinfix sem kell.
  5. A piskótát 3 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  6. A fondanthoz a vízben feloldjuk a zselatint, feltesszük melegedni és kevergetjük, amíg felolvad. Beletesszük a margarint és a mézet, majd olvadásig kevergetjük.
  7. A porcukor felét egy tálba szitáljuk, és a zselatint belekeverjük. Majd adagoljuk hozzá még a cukrot, amikor már nehéz keverni (én úgy szoktam, hogy kiöntöm egy folpackra, becsomagolom, és hűtőbe teszem). Egy-két óra múlva már nyújtható.
  8. Ízlés szerint díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 929
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatos torta, szív alakú torta, narancsos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

678
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 20 dkg
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1 ek
víz 6 evőkanál
méz 2 ek
margarin 1 ek
porcukor 80 dkg