Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres süti tejszínes-rizses krémmel

Epres süti tejszínes-rizses krémmel
Epres süti tejszínes-rizses krémmel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizses-tejszínes krémet a Tina Extra egy régi számában találtam már évekkel ezelőtt. Azóta már sokféle gyümölccsel készítettem, de most éppen eperszezon van.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben tartjuk szeletelés előtt, de min. 5-6 órát hagyjuk dermedni. A házi vaníliás cukor leírását lásd a Kókuszhabos korong receptemnél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  2. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
  3. A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel.
  5. A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor  nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 191
elküldve: 5
receptkönyvben: 352
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rizses süti eperrel, gyümölcsrizses sütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorika2004
dorika2004 Sat, 2014-05-31 18:31

Ez nagyon finom volt én kerek tortaformába sütöttem . Köszi a receptet.

Detti66
Detti66 Sun, 2012-06-03 10:12

Kedves Klivi!
Ez valami fantasztikus!Nem nehéz elkészíteni és laktató is.Kösziiii!!!

sakti66
sakti66 Tue, 2012-01-10 22:08

Nem írtad le, mennyi tejszínt használtál hozzá? :)
Mennyit?

klivi
klivi / klivi Wed, 2012-01-11 11:36

Szia sakti66!
Ha oldalt lehúzod a görgetősávot, meglátod! :) Egyébként 3 decit...
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-05-23 06:49

Kedves Éva, Bogi, Samy!
Örülök, hogy nektek is tetszik. Próbáljátok ki, ilyen melegben nagyon jó kis desszert, nem túl édes, gyümölcsös, hűsítő.
Jó sütést kívánok: Livi

Samy
Samy / Samy Sun, 2011-05-22 21:33

Hűha! Ez nagyon jól néz ki! Imádom a rizses desszerteket, eperrel isteni lehet! Ezt mindenképp tervbe veszem! Köszi! :) Üdv, Samy

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-22 20:49

Kedves klivi!

Ez nagyon csúcs!:-)))
Annyira guszta, hogy már egy falatot most tudnék enni belőle:-))
Eperszezon van, remélem, még eltudom készíteni én is:-))
Azt tudom, hogy egy éjszakát nem fogom tudni a hűtőben pihentetni,állni hagyni:-))))
Szép estét és jó hetet kívánok!
Éva-Anyóca

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2011-05-22 18:11

Hú ez nagyon jól néz ki.Tuti,hogy megcsinálom.Köszi a receptet kedves Klivi.

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-05-22 19:02

Kedves petrezselyem!
Köszi a kedves hozzászólást. Csináld meg, nem fogod megbánni! :)

562
tojás 4 db
cukor 180 g
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
finomliszt 150 g
sütőpor 1 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 5 dl
rizs 10 dkg
cukor 5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 ek
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
eper 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek