Epres süti tejszínes-rizses krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
63g tej35 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
31g eper9 kcal
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
18 kcal
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
250g eper75 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4497
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
11.2g tojás14 kcal
-
9.2g cukor35 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
25.4g tej14 kcal
-
5.1g rizs18 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
12.7g eper4 kcal
A tetejére
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 214.6 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3744.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1168 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.2 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 592.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1097 micro
Összesen
4497
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
180 g cukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
150 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
5 dl tej
-
5 ek cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
25 dkg eper
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
- Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.
- A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel.
- A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
- Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15865
- Feltöltés dátuma: 2011. május 22.
Ajánló
Legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben tartjuk szeletelés előtt, de min. 5-6 órát hagyjuk dermedni. A házi vaníliás cukor leírását lásd a Kókuszhabos korong receptemnél.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A rizses-tejszínes krémet a Tina Extra egy régi számában találtam már évekkel ezelőtt. Azóta már sokféle gyümölccsel készítettem, de most éppen eperszezon van.