Nutellatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
21g finomliszt76 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
19g napraforgó olaj166 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g víz0 kcal
krém
ganache
-
14g étcsokoládé77 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
Összesen
950
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
205 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
240g joghurt146 kcal
-
225g napraforgó olaj1989 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
240g víz0 kcal
krém
ganache
-
170g étcsokoládé928 kcal
-
120g főzőtejszín157 kcal
Összesen
11399
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
8.4g joghurt5 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
8.4g víz0 kcal
krém
ganache
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
4.2g főzőtejszín5 kcal
Összesen
396
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
950
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 686.6 g
-
Telített zsírsav 339 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 214 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5330.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 1000 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1296.4 g
-
Cukor 1007 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 713.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 117 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 2615 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
11399
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
tészta
-
250 g finomliszt
-
350 g cukor
-
90 g cukrozatlan kakaópor
-
2 ek sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
240 g joghurt
-
225 ml napraforgó olaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
krém
ganache
-
170 g étcsokoládé
-
120 ml főzőtejszín
Elkészítés
tészta
- Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, és legalább 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- Egy nagy tálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, joghurtot és az olajat, majd hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókhoz. Legvégül hozzáadjuk a vaníliát és a forró vizet.
- A két tortaformát megtöltjük a tésztával, egyenlően elosztva, majd kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba!). Sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formákból kivéve teljesen kihűtjük. Ha vastagnak látjuk a lapokat, félbe lehet vágni, úgyis réteges lesz a torta.
- Amíg a torta hűl, elkészítjük a vajas krémet. Ehhez a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a nutellát, és simára keverjük. Lassan hozzáadjuk a porcukrot is, ameddig felveszi azt. Pár ek. tejet is adunk hozzá, hogy lazítsuk a keveréket egy picit. Kenhető állagot szeretnénk kapni, de olyat, ami még tartja a formáját.
- Lehelyezzük az első tortalapot, majd ráteszünk egy bő adag krémet, elegyengetjük, jöhet a követező tortalap, addig ismételve, amíg el nem fogynak a tortalapok és a krém. A legfelső réteg azonban legyen a tortalap.
- A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, és állni hagyjuk 1 percet. Ezután elkeverjük benne a felolvadt csokit, amíg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk pár percet, hogy hűljön, majd a torta tetejére öntjük, hogy szépen csorogjon az oldalán. Hűtőben hagyjuk összeállni és hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 17977
- Feltöltés dátuma: 2018. július 28.
Ajánló
Ha a krém több lett, mint kellene, az oldalát még lehet díszíteni a ganache előtt. A ganache után a tetejére lehet nyomni még egy kicsit a krémből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
!!FONTOS!! Diétázok ki se próbálják ezt a receptet. Rá se nézzenek. Ne is gondoljanak rá. Amúgy barátnőmnek csináltam születésnapjára, ugyanis rászoktunk, hogy egyre durvábban kalóriadús tortákat sütünk egymásnak szülinapokra (habár egyikünknek sem kellene). Szóval néha még a torta mellé jár egy kis cukorbetegség is. :( Ajánlom amúgy a mennyiségeknek kb. a fél adagját, hogy ne 1000+ kalória legyen, hanem csak 500+.