r
Nosalty Logó

Nutellatorta

Júlia
Nutellatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

ganache

950
Kalória
8g
Fehérje
108g
Szénhidrát
57.2g
Zsír
59.5g
Víz
98.2g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
83.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 950 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 11399 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 950 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    686.6 g
  • Telített zsírsav
    339 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cukor
    1007 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    713.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 11399 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, és legalább 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, joghurtot és az olajat, majd hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókhoz. Legvégül hozzáadjuk a vaníliát és a forró vizet.
  3. A két tortaformát megtöltjük a tésztával, egyenlően elosztva, majd kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba!). Sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formákból kivéve teljesen kihűtjük. Ha vastagnak látjuk a lapokat, félbe lehet vágni, úgyis réteges lesz a torta.
  4. Amíg a torta hűl, elkészítjük a vajas krémet. Ehhez a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a nutellát, és simára keverjük. Lassan hozzáadjuk a porcukrot is, ameddig felveszi azt. Pár ek. tejet is adunk hozzá, hogy lazítsuk a keveréket egy picit. Kenhető állagot szeretnénk kapni, de olyat, ami még tartja a formáját.
  5. Lehelyezzük az első tortalapot, majd ráteszünk egy bő adag krémet, elegyengetjük, jöhet a követező tortalap, addig ismételve, amíg el nem fogynak a tortalapok és a krém. A legfelső réteg azonban legyen a tortalap.
  6. A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, és állni hagyjuk 1 percet. Ezután elkeverjük benne a felolvadt csokit, amíg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk pár percet, hogy hűljön, majd a torta tetejére öntjük, hogy szépen csorogjon az oldalán. Hűtőben hagyjuk összeállni és hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

!!FONTOS!! Diétázok ki se próbálják ezt a receptet. Rá se nézzenek. Ne is gondoljanak rá.  Amúgy barátnőmnek csináltam születésnapjára, ugyanis rászoktunk, hogy egyre durvábban kalóriadús tortákat sütünk egymásnak szülinapokra (habár egyikünknek sem kellene). Szóval néha még a torta mellé jár egy kis cukorbetegség is. :(  Ajánlom amúgy a mennyiségeknek kb. a fél adagját, hogy ne 1000+ kalória legyen, hanem csak 500+.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...