Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás-fehér csokis torta

Nutellás-fehér csokis torta
Nutellás-fehér csokis torta
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsi fiam elsőáldozási tortája volt. Alakra Biblia lett, a kívánsága szerint. A belsejéről nincs jó minőségű fotóm, de a hétvégén készítek egy ugyanilyen tortát, s ha bírom, fotózom.:)

A piskóta Kiskukta receptje.

hozzávalók / 12 adag

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához kimérjük a cukrot, elkeverjük az olajjal, tejjel és a tojások sárgájával.
  2. A fehérjét felverjük pár csepp citromlével, majd mikor már elég kemény, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, és tovább verjük.
  3. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, majd a habot beleforgatjuk.
  4. 175 fokon 25-30 percig sütjük.
  5. A nutellás krém: Az 5 tojássárgáját kikeverjük 20 dkg cukorral, belekeverjük a pudingport, majd 1 l tejben megfőzzük.
  6. Hideg vízzel öblített tálcára simítjuk, letakarjuk fóliával vagy celofánnal, és kihűtjük. Ha kihűlt, robotgéppel jól átdolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk.
  7. Hozzáadjuk a nutellát, majd a tejszínt felverjük, és összekeverjük a nutellás krémmel.
  8. Második lap: A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.
  9. Majd 100 fokos, fakanállal kitámasztott sütőajtós sütőben szárítjuk. Sütőtől függ, hogy mennyi ideig. (Én legalább 3 órát szárítottam.) Legjobb a tepsi hátulján szárítani.
  10. A fehér csokis krém: A tejszínbe beletördeljük a fehér csokit, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Kihűtjük (legjobb 1 nappal előbb felolvasztani), hűtőbe tesszük. Kemény habbá verjük.
  11. Összerakjuk: 1 kakaós piskóta - nutellás krém - szárított hab - fehér csokis krém -1 kakaós piskóta.
  12. Kedvünk szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szitka

Mióta szakács: 2010.11.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nutellás torta, torta elsőáldozásra, szárított habos-nutellás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1027
tojás 3 db
cukor 15 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 1.25 dl
napraforgó olaj 1.25 dl
sütőpor 0.5 csomag
cukor 6 dkg
tojássárgája 5 db
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 10 dl
habtejszín 500 ml
nutella 5 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 10 dkg
ecet 1 ek
habtejszín 1000 ml
fehér csokoládé 30 dkg