Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nesquik szelet

Nesquik szelet
Nesquik szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapomra készítettem el, és nagy sikert aratott. Az elkészítése nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Egy nappal előbb ajánlatos elkészíteni.

Nesquik-imádóknak csak ajánlani tudom :D

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Öntet

Fehér krém

Sötét krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és elkeverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük egy másik edényben, majd hozzáadjuk a tojások sárgájához.
  2. A tojások fehérjét robotgéppel felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk az előző masszához. Miután elkevertük, öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm), és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Öntet

  1. A kicsit kihűlt tésztára öntjük a forró tejben elkevert Nesquik-et. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

Fehér krém

  1. A kimért tejből vegyünk el egy keveset, és keverjük csomómentesre az étkezési keményítővel és a liszttel. A megmaradt tejbe tegyük a cukrot, és lassú tűzön kezdjük el főzni.
  2. Mikor már majdnem felforrt, keverjük bele az előzőleg keményítővel és liszttel elkevert tejet. Amikor már besűrűsödött, keverjük bele a fehér csokit és a 2 csomag vaníliás cukrot. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a margarint.

Sötét krém

  1. A tejszínt lassú tűzön főzzük a két fajta csokival mindaddig, amíg a 2 fajta csoki fel nem olvad. A tejszín folyékony szerű lesz, nem kell megijedni! Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.
  2. Másnap a tésztára kenjük a fehér krémet, arra pedig a sötét krémet. A tetejét tejszínhabbal, csokival díszítsük, és hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Rékci

Mióta szakács: 2015.07.02.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csupa csoki torta, csokoládékrémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1168
tojás 3 db
cukor 5 ek
víz 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
instant kakaópor 2 ek
tej 6 dl
cukor 5 ek
étkezési keményítő 6 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
fehér csokoládé 20 g
margarin 150 g
étcsokoládé 200 g
tejcsokoládé 100 g
növényi tejszín 5 dl