r
Nosalty Logó

Grízes-lekváros kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Grízes-lekváros kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5540.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítés:
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük. Majd rászórjuk a tojásos krémre, és összekeverjük.
  4. A tojások fehérjét kihabosítjuk, és összekeverjük a kakaós masszával.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy rácsra, leszedjük róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  6. A krém:
  7. A tejet feltesszük forrni egy lábasba.
  8. Ha forr, beletesszük a grízt és a cukrot. Majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
  9. Kevergetve kihűtjük.
  10. Ha kihűlt, belekeverünk 3 evőkanál lekvárt.
  11. Összeállítás:
  12. A tészta egyik felét visszatesszük egy papírral bélelt tepsibe.
  13. Megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a grízes krémet, majd rátesszük a tészta másik felét.
  14. A tetejét porcukorral szórjuk meg. És tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 606
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 82533
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Ajánló

Lekvár helyett lehet beletenni fahéjat is. 

Receptkategóriák

Grízes-lekváros kakaós kocka
Alexandra 42 recept

A család szereti a grízt csak úgy megfőzve, fahéjjal vagy lekvárral. Gondoltam összekötöm a hagyományos édességet egy sütemény formájában. Nagyon ízlett mindenkinek ez a forma is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!