Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kata szelet Évi konyhájából

Kata szelet Évi konyhájából
Kata szelet Évi konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, laktató sütemény. Ízvilága a kókuszgolyót idézi, de annál jobb. A sütit muszáj pihentetni 1-2 napot, különben törik a lap, nagyon morzsálódik. Ezt a sütit egy régi szakácskönyvben találtam, aminek a címe: Régi és Új ízek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és 3 cipóra osztva 1 órát pihentetjük a tésztát.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztákat 3 lapban kisütjük. Egy lap kb. 10-15 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a tészta enyhén világosbarna színű lesz
  3. A kihűlt tésztalapokból az egyiket apró darabokra törjük. Összekeverjük robotgéppel a töltelékhez valókat, és a végén a porrá tört tésztát is hozzátesszük.
  4. Az alsó tésztalapot baracklekvárral vékonyan bekenjük, erre kenjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a süti tetejét.
  5. Másfél napot pihentetjük a sütit. A tészta ezalatt megszívja magát nedvességgel, kevésbé morzsálódik.
  6. Másnap ráérünk bekenni a tetejét csokimázzal. A mázhoz valókat sűrűre beforraljuk, és forrón a tésztára öntjük. Sokkal finomabb, mint a tortabevonó!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 005
elküldve: 9
receptkönyvben: 210
elkészítve: 2/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges szelet, kakaókrémes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1288
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 175 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 10 ml
sárgabaracklekvár 5 ek
cukor 20 dkg
víz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
vaj 10 dkg