r
Nosalty Logó

Kávékrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Kávékrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 3121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 3121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

Elkészítés

Diós piskóta

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat és a cukrot fokozatosan beledolgozzuk. A lisztet, a diót, a keményítőt összekeverjük, és egy spatulával óvatosan a masszához keverjük.
  2. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük benne, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a papírt az aljáról. Vigyázzunk, mert könnyen törik.
  3. A tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, elegyengetjük rajta, betakarjuk a másik lappal. Tetejére kenjük a krém másik felét, és megszórjuk a pirított dióval.
  4. Hűtőszekrényben kihűtjük, és tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingot a tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd beledolgozzuk a nescafét, a vaníliás cukrot, belehabosítjuk a vajat, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5387
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű diós piskóta a kávé ízével elvarázsol. Még tortának is el tudom képzelni. Ez a mennyiség egy 24 cm-es tortaformába elegendő.

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek