r
Nosalty Logó

Diós-kávés szelet babapiskótával

Mercédesz_94
Diós-kávés szelet babapiskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállításhoz

1173
Kalória
18.6g
Fehérje
146.5g
Szénhidrát
56.4g
Zsír
82.6g
Víz
244.1g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
98.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összeállításhoz

Összesen 1173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összeállításhoz

Összesen 7034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összeállításhoz

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1908 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    879.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 7034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztának egy diós piskótát készítünk. A tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, és tovább verjük. A lisztet elkeverjük a darált dióval, majd hozzákeverjük a felvert habhoz. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez elkészítjük a vaníliás pudingot. A pudingport elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, kikeverjük a margarinnal.
  2. Az instant kávét kikeverjük 2 teáskanál vízzel, majd a vaníliás krémünkhöz keverjük. A krémet két részre osztjuk. Egyik felét felkenjük a piskótára, a krémre pedig felrakjuk a babapiskótát.

Összeállításhoz

  1. Megfőzzük a kávét, majd amíg még forró, addig egy evőkanál segítségével megöntözzük vele a babapiskótákat. Kb. egy evőkanál kávé elég egy babapiskótára, különben könnyen eláznak és ellágyulnak. A kávéval öntözött babapiskótára felkenjük a vaníliás krém másik felét.
  2. Az étcsokit kockára vágjuk, hozzáadunk 6 evőkanál vizet és felolvasztjuk, majd felkenjük a süteményre. Miután a csoki megdermed, szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek