Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négy M süti

Négy M süti
Négy M süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyes-mákos-mascarponés-mandulás, innen a Négy M elnevezés. Vágytam egy kis meggyes-mákos sütire, és gondolkodtam, mivel lehetne feldobni, innen jött a vaníliás mascarponés krém, amihez a hozzávalói épp otthon voltak. A kevert tésztákat pedig szeretem, mert gyorsan elkészülnek, és szinte mindig biztos siker.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

ajánlat

Könnyű elkészíteni, kezdők is hozzáfoghatnak! Gyorsan elkészíthető, finom különlegesség, lehet teljesen cukor- és laktózmentesen is elkészíteni, még gluténmentesen is, ha olyan típusú lisztet veszünk hozzá.

A kevert tészta mindig hálás, nehéz elrontani, és sokféleképpen lehet elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával és a mákkal elkeverjük, és félretesszük. A mandulapelyhet megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázzunk, hamar pirul! A vajat a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, amikkel még jó alaposan, majdnem habosra keverjük. Ebbe a keverékbe öntjük a mákos keveréket, és jól kidolgozzuk.
  2. A lecsepegtetett meggyet megszórjuk egy kis liszttel, összeforgatjuk, és óvatosan a masszába keverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, amelybe belekanalazzuk a mákos tésztamasszát, és gyengéden elsimítjuk a tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük, és légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük, ekkor tűpróbát végzünk, és ha már nem ragad, akkor elkészült a tészta. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a hidegen elkészíthető vaníliás pudingot elkészítjük recept szerint (én házi krémes krémport használtam egy fél zacskóval, de a vaníliás puding is jó), aztán a mascarponét összekeverjük 2 evőkanál zselatinfixszel, és a vaníliás krémhez adjuk, és jól elkeverjük, hogy homogén legyen.
  4. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd négy felé vágjuk. Mind a négy darabot elfelezzük, és az egyik felüket megkenjük a meggylekvárral, a másik felet a vaníliás krém egynegyedével, majd további három résszel is így járunk el. A tészták tetejére vékonyan kenünk vaníliás krémet, és megszórjuk a pirított mandulával. Könnyű, krémes, kiváló, így 3 K is lehetne a neve... Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35*30*2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Andrica

Mióta szakács: 2015.02.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes, mákos, mascarponés, mandulás, könnyű, gyors sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NEUDOLD
NEUDOLD Thu, 2019-04-25 09:50

Elolvasva a receptleírást, meg a kép alapján ránézésre is, nagyon jónak és mutatósnak tűnik ez a süti. Mindenképpen ki fogom próbálni. Az összköltség kicsit megtévesztő, szerintem minimum 2200 Ft.

877
vaj 33 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 8 db
tönkölybúza liszt 30 dkg
mák 30 dkg
szódabikarbóna 2 teáskanál
meggybefőtt 30 dkg
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
tej 4 dl
cukor 3 ek
mascarpone 50 dkg
zselatinfix 2 ek
meggylekvár 15 dkg
mandulapehely 10 dkg
finomliszt 5 dkg
vaj 3 dkg