r
Nosalty Logó

Négy M süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrica
Négy M süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 10517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    732.6 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13077.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    5421 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1750 mg
  • Foszfor
    5090 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828.6 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3009 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 10517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet a szódabikarbónával és a mákkal elkeverjük, és félretesszük. A mandulapelyhet megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázzunk, hamar pirul! A vajat a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, amikkel még jó alaposan, majdnem habosra keverjük. Ebbe a keverékbe öntjük a mákos keveréket, és jól kidolgozzuk.
  2. A lecsepegtetett meggyet megszórjuk egy kis liszttel, összeforgatjuk, és óvatosan a masszába keverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, amelybe belekanalazzuk a mákos tésztamasszát, és gyengéden elsimítjuk a tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük, és légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük, ekkor tűpróbát végzünk, és ha már nem ragad, akkor elkészült a tészta. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a hidegen elkészíthető vaníliás pudingot elkészítjük recept szerint (én házi krémes krémport használtam egy fél zacskóval, de a vaníliás puding is jó), aztán a mascarponét összekeverjük 2 evőkanál zselatinfixszel, és a vaníliás krémhez adjuk, és jól elkeverjük, hogy homogén legyen.
  4. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd négy felé vágjuk. Mind a négy darabot elfelezzük, és az egyik felüket megkenjük a meggylekvárral, a másik felet a vaníliás krém egynegyedével, majd további három résszel is így járunk el. A tészták tetejére vékonyan kenünk vaníliás krémet, és megszórjuk a pirított mandulával. Könnyű, krémes, kiváló, így 3 K is lehetne a neve... Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35*30*2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4963
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 23.

Ajánló

Könnyű elkészíteni, kezdők is hozzáfoghatnak! Gyorsan elkészíthető, finom különlegesség, lehet teljesen cukor- és laktózmentesen is elkészíteni, még gluténmentesen is, ha olyan típusú lisztet veszünk hozzá. A kevert tészta mindig hálás, nehéz elrontani, és sokféleképpen lehet elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Négy M süti
Andrica 3 recept

Meggyes-mákos-mascarponés-mandulás, innen a Négy M elnevezés. Vágytam egy kis meggyes-mákos sütire, és gondolkodtam, mivel lehetne feldobni, innen jött a vaníliás mascarponés krém, amihez a hozzávalói épp otthon voltak. A kevert tésztákat pedig szeretem, mert gyorsan elkészülnek, és szinte mindig biztos siker.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...