Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperjó

Eperjó
Eperjó
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alföldi nyaralásunk alkalmával a házigazdák ezzel a süteménnyel kínáltak meg, nagyon ízlett nekünk. Nem tudom, hogy mi köze a hasonló nevű csokihoz, meg amúgy is inkább meggyes, mint epres, de mit számít ez! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és nagyon, de nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Készíthetjük friss vagy fagyasztott meggyel is, ilyenkor a meggybefőtt levét meggy ízű üdítővel is helyettesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük. 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgája részt felhabosítjuk, habverés közben - amikor kivilágosodik a színe - hozzáadjuk a cukor 1/3-át, majd habosítjuk tovább, amíg el nem olvad a cukor. A fehérje részt habbá verjük, majd amikor már kemény a hab, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék cukrot. A habverést addig folytatjuk, amíg el nem olvad a cukor és kemény, fényes habot nem kapunk.
  3. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérje részt, és lazítsuk fel vele. Ezt követően a sárgája keveréket adjuk a fehérjéhez, óvatosan keverjük el, de vigyázzunk, ne keverjük túl. Hozzáadjuk a szitált lisztes kakaóport, spatulával, óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kikent, lisztezett tepsiben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, félretesszük hűlni.

Krém

  1. Az eperpudingot a meggylével megfőzzük. A cukrot a puha margarinnal kikavarjuk. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
  2. A piskótát kettévágjuk, a krém felét az alsó részre kenjük, a meggyet rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
  3. Hűtve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 859
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres-meggyes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
epres pudingpor 2 tasak
meggylé 4 dl
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
meggybefőtt 35 dkg