r
Nosalty Logó

Narancstorta 3. - csokoládés ostyarudakkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancstorta 3. - csokoládés ostyarudakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez és ízesítéshez

Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez és ízesítéshez

Összesen 7672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez és ízesítéshez

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    384.1 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 7672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez és ízesítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjéből a 3 dl cukorral és pici sóval kemény habot verünk, majd géppel belekeverjük a tojások sárgáit is, de csak rövid ideig, hogy a hab ne törjön meg.
  2. Az étolajat szintén robotgéppel elkeverjük a masszában, majd a sütőporral előzőleg elvegyített lisztet fakanállal dolgozzuk a habba.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, 3 részbe vágjuk.
  4. A pudingport és a 2 tojás sárgáját 1 dl tejjel jól kikeverjük, és 2 dl tejszínben sűrűre főzzük.
  5. A tűzről levéve, még forrón belekeverjük a 20 dkg cukrot, és ha kihűlt, géppel beledolgozzuk a vajat.
  6. A lapokat meglocsoljuk narancslikőrrel, megkenjük a lekvárral és a krémmel.
  7. A torta oldalát és tetejét tejszínnel vonjuk be, csokiforgáccsal és ostyarúddal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15396
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi torta volt, mindenképpen valami narancsosat akartam sütni. Ránézésre nem sok köze van a narancshoz, de a lényeg belül van... :).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez és ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek