r
Nosalty Logó

Narancstorta karamell díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Narancstorta karamell díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4119.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1034 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 4 ek. cukorral és a kevés olajjalszintén habossá verjük.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport, a fahéjat, és egy csipet sót.
  3. Finoman összekeverjük a fehérjét a sárgájával ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, közben finoman beleszitáljuk a lisztet.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába rakjuk, majd kb 20 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, utána még 10 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót. (Amennyiben kinyitottuk a sütőajtót, az első ponttól kezdjük.)
  5. A narancs illetve a citrom levét elkeverjük porcukorral, majd a sütőből kivett tortát megszurkáljuk, és alaposan meglocsoljuk vele.
  6. Egy serpenyőbe cukrot karamellizálunk, majd mikor már kezd szálasodni díszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4477
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptkategóriák

Ez is egy olyan recept, amit a kényszer szült, almás pitét akartam, de nem volt itthon alma, ezért lett narancsos torta. Nagyon finom, próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek