r
Nosalty Logó

Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok

Salamon Csilla
Narancsos mascarponés krémmel töltött korongok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1599
Kalória
23.9g
Fehérje
164.6g
Szénhidrát
96.1g
Zsír
116.9g
Víz
145.5g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
62.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    658.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2623 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 6393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a kakaóporral.
  2. Puha margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük.
  4. Egy tálba kicsavarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a cukrot, és 1 percre mikróba tesszük.
  5. 1 db zselatinlapot langyos vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és narancsleves krémhez adjuk, összekeverjük, és hagyjuk hűlni.
  6. Egy másik tálban a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a végén keverés közben belecsorgatjuk a langyosra hűlt narancsleves keveréket.
  7. Rumaromával ízesítjük, majd a mascarpone krémet is belekanalazzuk, és géppel jól összekeverjük.
  8. Ezzel a krémmel összeragasztjuk a korongokat. Maradék krémet nyomózsákba tesszük, és a tetejüket díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, puha a tésztája. Többféle ízesítésű krémmel tölthető.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...