Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kiflik

Narancsos kiflik
Narancsos kiflik
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leginkább a kollégáim élelmezése céljából született. Nagyon jó kis puha, könnyű tészta, a töltelék ízlés szerint variálható, sőt, sós változatban is működik.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük a cukorral. Elveszünk belőle kb. 1 dl-t, langyosra hűtjük, ebbe morzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A többibe beledobjuk a vajat, és kavargatjuk, míg elolvad.
  2. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, vaníliát, fahéjat, reszelt narancshéjat, majd az élesztővel és a vajas tejjel simára és fényesre dagasztjuk. Duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, 4-5 mm vastag körlappá nyújtjuk, narancslekvárral megkenjük, cikkekre vágjuk, feltekerjük kiflivé, tepsibe pakolgatjuk őket olyan távol egymástól, hogy legyen helyük nőni, de bőven. Letakarva pihentetjük a kifliket 20 percig.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (az én gázsütőmön 4-es), az időközben megnövekedett kifliket tejjel megkenjük, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancslekváros kiflik, kelt kiflik narancslekvárral töltve, lekváros kelt kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Solt1978
Solt1978 Thu, 2019-02-21 18:38

Narancslekvár helyett? Esetleg hol a legkönnyebb fellelni? Melyik áruházban?

245
finomliszt 45 dkg
1 csipet
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 késhegynyi
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
vaj 4 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslekvár 3 ek