r
Nosalty Logó

Édes tejfölös kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tavikavics
Édes tejfölös kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

​A töltelékhez

A cipók előkészítéséhez

A szóráshoz

Összesen 1056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

​A töltelékhez

A cipók előkészítéséhez

A szóráshoz

Összesen 6342 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

​A töltelékhez

A cipók előkészítéséhez

A szóráshoz

Összesen 448 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    427.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8013 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    3365 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    440 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 6342 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 448 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A töltelékhez

  • 20 dkg mák (vagy dió, lekvár)

A cipók előkészítéséhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt a tojássárgával kikeverjük, hozzáadjuk a sót, lisztet, tejfölt, és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, lehet még lisztezni a tésztát. 4 cipót készítünk belőle.
  2. A cipókat egyesével jól lisztezett deszkán vékony, téglalapformáranyújtjuk, megkenjük olvasztott -nem forró- zsírral, majd feltekerjük rúd alakúra. Mind a négy rudat 1 órára hűvös helyre tesszük pihenni.
  3. Az idő leteltével mindig csak egy rudat hozzunk ki, és azzal dolgozzunk. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük a rudat, majd ezeket a kis hurkákat egyesével kör alakúra nyújtjuk.
  4. Megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, majd közepesen meleg sütőben megsütjük.
  5. A kifliket vanília cukros porcukorban forgatjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8069
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes tejfölös kifli
Tavikavics 12 recept

Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, igen régi, ezért is még a régi szokásoknak megfelelően zsírral készül. A kiflik több napig is elállnak, persze, ha addig el nem fogynak.

Hozzászólások (2)

Szabolcsi Ildikó

Kedves Tavikavics! Igaz, hogy a 20 dkg zsír egy picit megrettent, de hogy ki fogom próbálni ezt a receptet, az biztos! :) Köszönöm! Üdvözlettel: Ildi

Tavikavics

Kedves Ildi! Remélem ízleni is fog, ha megsütöd! Olyan könny? a recept, hogy legutóbb amikor elkészítettük, a 14 éves lányom teljesen egyedül keverte be a tésztát. A nyújtásnál is csak azért segítettem, mert már unta szegénykém egyedül a töltögetést. Ez egyébként kiváló alkalom egy jó kis anya-lánya beszélgetésre. Jó sütögetést! Ági

Jolán

Nagyon jól hangzik a recept! Én egyáltalán nem rettenek meg a zsírtól, hiszen sokkal egészségesebb, mint a margarin, vagy az olaj. S?t már egy jó ideje vesszük a zsírszalonnát és kisütjük, így nagyon finom saját zsírral f?zök. Azt hiszem sokan nem tudják, hogy mennyivel egészségesebb, hiszen az olaj pl. a repce, vagy a napraforgó virág rendkívül sok permetszert kap. Azt hiszem "kissé" átállította a kereskedelmi lobbi az agyunkat, hogy az olaj pl egészségesebb! Mostanság már el?térbe kerül a mangalica....ami ugye szintén sertés. Én miután szembesültem, hogy a gazdák mennyire mérgezik a virágzó növényeket egyre inkább a zsír mellett döntök. Gondolom azt is mindenki tudja, hogy a margarinok alapanyaga olaj... üdv Jolán

Tavikavics

Kedves Jolán! Én is azon veszem észre magam, hogy a néhány éve szám?zött zsír újra bekerült a konyhámba. Régen amíg rendszeresek voltak nálunk a disznóvágások, bizony ott állt a bödönben a kamrában és szinte csak azt használtuk. Ahogy sajnos a nagyszül?k, apu meghaltak, elmaradtak a disznóvágások, így a zsír is kikerült, mert a bolti csomagolt nem az igazi. Én is igyekszem háztól megvenni a tiszta, minden mástól mentes zsírt. Remélem ízleni fog az így elkészített kifli! Szia: Ági

Hozzávalók

A tésztához

​A töltelékhez

A cipók előkészítéséhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek