r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GPéter
Narancsos kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 816 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2509 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    18203 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 4890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 362050
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancsos kacsa
GPéter 4 recept

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek